Låste tjenestepigen ude og rejste på ferie

En blot 13-årig pige oplevede sit livs mareridt, da hun blev låst ude på en altan, mens arbejdsgiveren rejste på ferie

En historie om en blot 13-årig pige, der arbejder som tjenestepige for et rigt lægepar, har skabt røre i Indien, skriver The Guardian.

Den unge pige arbejder som tjenestepige for lægeparret Sumita og Sanjay Verma, der har købt hende af et bureau, der igen har købt den unge pige af pigens onkel.

Forleden blev den unge pige udsat for noget nær sit værste mareridt, da hun blev låst ude på altanen, mens hendes chefer rejste på ferie til Thailand.

Det var den 13-årige piges råb fra altanen, der efter alt at dømme har reddet hendes liv.

Slået og sultet
Naboer til lægeparret hørte den unge pige råbe på hjælp fra altanen, der hører til overklasselejligheden i Delhi. Hurtigt blev pigen reddet af en brandmand, men historien slutter ikke her.

Pigen fortalte nemlig, at hun meget sjældent får mad, ligesom hun heller ikke modtager løn for det arbejde, hun laver. Til gengæld bliver hun slået af Sumita og Sanjay Verma.

Selv siger lægeparret, at de troede, at den 13-årige pige var fem år ældre, ligesom de nægter at sulte og slå hende.

Ikke desto mindre er de blevet anholdt og nægtet løsladelse mod kaution.

Normalt med tjenere
I modsætning til Danmark, er det i Inden meget normalt, at middelklassen samt den rigere klasse har tjenestefolk, skriver The Guardian.

For mens tjenestefolk, herunder en tjenestepige, en chauffør, en kok og en gartner, sørger for, at der er styr på alt det huslige, kan deres chefer få tid til at arbejde og tjene penge.

Den Internationale Arbejdsorganisation anslår, at der er mindst fire millioner tjenestefolk i Indien, heraf er omkring 100.000 børn i og omkring Delhi.

Det har ellers været ulovligt at ansætte børn under 14 år siden 2006 - en lov, der har været med til at mindske en massiv handlen med børn, men bremset er handlen endnu ikke.

Landssekretær Bhuwan Ribhu fra den indiske bevægelse Red Barndommen forklarer nemlig, at børnearbejde er helt normalt, og at det især er piger i aldersgruppen 12-18, der er populære i byerne, mens det på landet er drenge fra 10 år og opefter, der bliver købt.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere