Skat jager fallerede finansmænd i udlandet

I kompagniskab med bagmandspolitiet: Skats fangarme rækker ud over landets grænser

I skjul: Boligspekulant Patrick De Vela, da Ekstra Bladet finder ham i Málaga, hvor han gemmer sig for sine kreditorer, heriblandt Skat. (Foto: Kristian Linnemann)
I skjul: Boligspekulant Patrick De Vela, da Ekstra Bladet finder ham i Málaga, hvor han gemmer sig for sine kreditorer, heriblandt Skat. (Foto: Kristian Linnemann)

Flere fallerede spekulanter flygter til udlandet fra deres milliardstore gæld.

Men Skat og kuratorerne holder øje med dem, selv om de gældstyngede guldfugle føler sig sikre i deres udenlandske luksus-ly.

Ekstra Bladet afslørede i går, at den tidligere stor-aktionær i Parken Patrick De Vela bor i en luksusvilla i Málaga og har et stort hus i Sverige på trods af, at han skylder 500 mio. kroner til sine kreditorer.

- Det undrer os, når vi ser konkursramte forretningsmænd bo i luksus i udlandet.

Det må jo koste mange penge at starte op på ny, siger Pernille Bigaard, der er en af Danmarks førende konkursadvokater.

Skat og politi går sammen
Skat har netop taget initiativ til at kigge de konkursramte rigmænd med den luksuriøse livsstil over den habitklædte skulder. Indsatsen har fået navnet ' White Collar Crime', der betegner den økonomiske kriminalitet udført af ' banditter i habitter'.

Fælles for mange af de fallerede rigmænd er, at de jonglerer med andre menneskers penge i så snedige selskabskonstruktioner, at kriminaliteten er svær at opdage og bevise.

Deres livsstil er dog langtfra diskret, og det har nu fået Skats særlige enhed for økonomisk kriminalitet ( Økokrim) til at indgå i en taskforce med bagmandspolitiet om at stoppe de udspekulerede finansmænd.

Læs:

Se også: Fallenternes luksusliv

Vælger at bo i udlandet
- Vi har set en række tidligere finansmænd flytte til udlandet.

Skat Økokrim undersøger i øjeblikket en række tidligere finansmænd, som er konkurs, men stadig har en meget ekstravagant livsførelse.

Af dem oplyser en del, at de bor i udlandet, siger Tove Baden, afdelingsleder i Økokrim.

Hun understreger, at fordi man er flyttet til udlandet, er man ikke ude af søgelyset hos Skat.

- De tidligere finansmænd bruger forskellige metoder til at undgå at betale, hvad de skylder. Vi har for eksempel set, at et udenlandsk selskab ejer en ejendom, som så bliver lejet meget billigt ud til spekulanten.

- Herhjemme ville vi kunne bede dem svare skat af gratis husleje, men det kan vi ikke, når de er skattepligtige i et andet land. Oftest har de selv fuld kontrol over selskabet, siger hun.

Afhængige af netværk
Det er heller ikke usædvanligt, at fallerede finansmænd i virkeligheden stadig bor i Danmark, men kun er registreret i udlandet.

- De er jo oftest ekstremt afhængige af og driver forretning via deres netværk i Danmark, fortæller Tove Baden.

HAR DU OPLYSNINGER OM PERSONEN? ELLER KENDER DU TIL LIGNENDE SAGER?
Så tip os på sms 1224 (alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

EKSTRA BLADET JAGTER FALLENTERNE

Kriminelle spekulanter og inkompetente bankdirektører har kostet småsparerne milliarder af kroner, mens de selv lever videre i luksus. Ekstra Bladet har gennem den seneste tid afsløret, hvordan en perlerække af branchens dyreste drenge, lever videre i mondæne boliger, selvom de skylder milliarder af kroner. Her er et udpluk:

Christian Corell:

Se også: Krakket spekulant gemmer sig i spansk luksusSe også: - Jeg har altid frygtet den dag, Ekstra Bladet ringer på dørenSe også: Konkursramte Correll i spansk luksus-ly

Patrick De Vela:

Se også: Fallenternes luksuslivSe også: Skat jager fallerede finansmænd i udlandetSe også: - Forsvind eller jeg nakker digSe også: Tidligere milliardær amok på Ekstra BladetSe også: Utroskab koster 10 mio. kronerSe også: Så fedt lever han med gæld på 500 mio. kr.

Hans-Henrik Palm:

Se også: - Jeg mangler da masser af tingSe også: Bor i tiværelses luksus trods konkurs

Matin Klüts:

Se også: Nu brænder jorden under hamSe også: Bagmandspolitiet: Står til flere års fængselSe også: Lusker sig til luksus

Steen Bryde, Henrik Ørbekker og Carsten Berger:

Se også: De har gæld på hundredevis af millionerSe også: Fallent-show

HAR DU OPLYSNINGER OM LIGNENDE SAGER?
Så tip os på sms 1224 (alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere