Såret journalist smuglet ud af Syrien

En fotojournalist, som blev kvæstet af et raketangreb på syriske Homs, er nu i sikkerhed i nabolandet

En britisk pressefotograf, som blev såret under et raketangreb mod den syriske oprørsby Homs, er blevet smuglet til nabolandet Libanon.

Der er tale om Paul Conroy fra Sunday Times, som nu befinder sig i Beirut. Han er såret i benene, men har det godt efter omstændighederne, lyder det.

Raketangrebet mod Homs slog to andre journalister ihjel, blandt andet den rutinerede korrespondent Marie Colvin, som også arbejdede på Sunday Times.

Tidligere på tirsdagen lød meldinger fra internationale nyhedsbureauer, at den sårede, franske journalist Edit Bouvier fra avisen Le Figaro også havde held med at undslippe fra Homs til Libanon.

Men det kan det franske udenrigsministerium ikke bekræfte, lyder det fra talsmanden Bernard Valero på et pressemøde i Paris.

- Vi har ikke på nuværende tidspunkt oplysninger, der tillader os at bekræfte, hvad visse medier har fortalt om Edith Bouvier, siger han.

- Vi er mobiliseret mere end nogensinde for at gøre alt muligt, der tillader evakueringen fra Homs af sårede, af alle udenlandske journalister og vores sårede landsmand, tilføjer Bernard Valero.

I hovedkontoret for Den Internationale Røde Kors Komité (ICRC) oplyste en talskvinde søndag, at de syriske myndigheder endnu ikke har reageret på hjælpeorganisationens anmodning om en våbenstilstand.

Den skal gøre det muligt at hente de sårede ud.

- Situationen forværres time for time, og folk skal have hjælp omgående, lød det fra talskvinden, Carla Haddad.

ICRC har bedt om to timers stop i beskydningen hver dag, så sårede kan hentes ud og nødhjælp kan komme ind til civilbefolkningen.

En vestlig diplomat i hovedstaden Damaskus siger, at der skete fremskridt i søndagens forhandlinger om en evakuering, som både syriske myndigheder og oprørere deltager i.

Dagen inden førte 12 timers forhandlinger om at evakuere nogle af de hårdest sårede fra Baba Amro-kvarteret ikke til noget konkret resultat.