Kræver fængsel: Lod sin syge kat sulte

Politiet kræver fængsel til 41-årig mand, der lod sin syge kat sulte og forsøgte at ruske den ihjel

Den 14 år gamle hankat Magnus var ved at sulte ihjel, fordi munden var fuld af betændelse. Til sidst forsøgte ejeren at ruske den ihjel. (Modelfoto: Ekstra Bladet)
Den 14 år gamle hankat Magnus var ved at sulte ihjel, fordi munden var fuld af betændelse. Til sidst forsøgte ejeren at ruske den ihjel. (Modelfoto: Ekstra Bladet)

Den 14 år gamle hankat Magnus var tæt på at dø af sult.

Den kunne ikke spise, fordi munden var fuld af tandsten og voldsom tandkødsbetændelse.

Men katteejeren gik ikke til dyrlægen og han forsøgte selv at ruske katten ihjel.

Nu risikerer den 41-årige mand fra Nærum en fængselsstraf. Det kræver Nordsjællands politi, når den 41-årige stilles for retten i Lyngby, tiltalt for vanrøgt og mishandling af katten.

Anklagemyndigheden kræver også, at den 41-årige fradømmes retten til at eje eller beskæftige sig med dyr.

Det var personer i den 41-åriges omgangskreds, der anmeldte mishandlingen til politiet. Ifølge anklageskriftet blev Magnus behandlet 'groft uforsvarligt', fordi ejeren i længere tid undlod at sørge for dyrlægebehandling til katten.

Ville ruske katten ihjel
Den havde en abnorm mængde af tandsten i munden, som førte til voldsom tandkødsbetændelse. Det betød, at katten ikke kunne spise og sultede.

Til sidst besluttede den 41-årige, ifølge anklageskriftet, selv at forsøge at aflive katten. Det skete den 31. marts sidste år ved 22-tiden om aftenen.

Han tog fat om kattens hals og løftede den op mod loftet og ruskede Magnus så kraftigt, at den peb højt, og fik flere kvæstelser.

Efter at politiet blev tilkaldt, blev katten dagen efter aflivet hos en dyrlæge.