Vanvidsbilist ved at ramme kvinde med barnevogn

24-årig mand fremstillet for livsfarlig vanvidskørsel på stjålne plader gennem København: Adskillige gange måtte bilister lave katastrofeopbremsning og gående løbe for livet

Det var angiveligt kærestens skyld, at en 24-årig mand i går kørte livsfarlig slalom gennem det meste af København i en lånt bil. Det forklarede han her til eftermiddag i Københavns Dommervagt, hvor han blev fremstillet for adskillige færdselsovertrædelser og for at have sat andre trafikanters liv og førlighed for nærliggende fare.

Gentagne gange bragede den 24-årige over for alarmerende rødt lys ved stærkt traffikerede vejkryds ved eksempelvis Bernstorffsgade, så tværgående bilister måtte træde bremsen i bund og foretage katastrofeopbremsninger for at undgå en kollision.

Flere måtte springe for livet
Uden tanke for andre borgeres liv kørte han så stærkt frem mod et fodgængerfelt ved Kulbanevej og i et højresving i krydset Vigerslevvej/Vigerslev Allé, at flere gående måtte springe for livet. I et tilfælde ved krydset Dybbølsbro/Kalvebod Brygge måtte en kvinde med en barnevogn løbe over vejen, for at undgå at blive påkørt af vanvidsbilisten.

I et tredje tilfælde ved Karensgade i Valby drønede han frem i modsatte vognbane, hvor han også var tæt på at kollidere med en modkørende varevogn.

Under grundlovsforhøret erkendte den 24-årige flere af de fremførte forhold. Han mente dog, at han i alle situationer havde været så hensynsfuld og årvågen at han havde gjort alt for at undgå at ramme både biler og personer. I tilfældet med kvinden med barnevognen mente han da også at hun havde haft rigeligt med plads til at komme over vejen og altså ikke havde været i nærheden af at blive ramt.

Det var kærestens skyld
Årsagen til den hasarderede, livsfarlige kørsel var ifølge den anholdte hans kæreste.

- Hun havde kørt mig op i to døgn, og jeg har ikke sovet i to dage, forklarede han i retten.

Af samme årsag havde han til sidst forladt kæresten, lånt en vens bil - uden plader - og derfor sat stjålne plader på køretøjet. Da han i nærheden af Den Sorte Diamant i København fik øje på en patruljevogn, var han så sikker på, at han ville blive stoppet, at han tog flugten.

Det vides ikke, hvor højt kilometertælleren nåede op, eller om vanvidsbilisten var påvirket af enten alkohol eller stoffer.

Manden blev varetægtsfængslet i ti dage i surrogat på pyskiatrisk afdeling.