Racistisk togskubber fængslet

Det var angiveligt hud- og hårfarven på en tilfældig togpassager, der tidligt i morges fik en 23-årig mand til at overfalde en mand og skubbe ham ned på togskinnerne. Senere gik det ud over en betjent

Præcist hvad der blev sagt er indtil videre uvist. For den asiatiske mand, der meget tidligt i morges angiveligt helt umotiveret blev overfaldet og skubbet ned på togskinnerne på Valby St. foran et tog, er ikke så kyndig i det danske sprog, at han kan opfange alt.

Enkelte ord og ikke mindst fysisk kropssprog var dog nok til at lade ham forstå, at han angiveligt havde den helt forkerte hårfarve. Det kostede ham efterfølgende to slag i ansigtet med flad hånd og derefter så kraftigt et skub fra den 23-årige mand, at den asiatiske togpassager faldt ned foran et holdende tog.

Den 23-årige er torsdag eftermiddag efter et grundlovsforhør blevet varetægtsfængslet i fire uger efter det grove overfald, der fandt sted ca. 05.15 i morges.

- Han henvender sig umotiveret til manden på perronen og udtaler sig omkring hans hårfarve, før han slår ham. Vi har en stærk teori om, at overfaldet er racistisk motiveret, fastslår den centrale efterforskningsleder fra Station City i København.

Betjent udsat for racisme
Den 23-åriges racistiske tilbøjeligheder blev da også bekræftet, da manden blev afhørt og 'kørt gennem systemet' på politistationen. Her blev en betjent af anden oprindelse end dansk også udsat for verbal racisme.

- Da en kollega skulle tage fingeraftryk og sikre foto af den anholdte lod han flere bemærkninger falde om betjentens afstamning, som uden tvivl må karakteriseres som racistiske. Han vil derfor også få en tillægssigtelse for racistiske udtalelser mod tjenestemand, oplyser vagtlederen til ekstrabladet.dk.

Den overfaldne mand, der blev skubbet ned på skinnerne, klarede sig fri af skinnerne og slap fra styrtet med enkelte skrammer. Politiet er netop nu i gang med at gennemgå overvågningsmateriale fra stationen for at få flere detaljer fra overfaldet.

Den 23-årige er tidligere kendt for vold.