Fik stjålet sin identitet på nettet

Per Wilhelmsens venner fik en mail om, at han var i Spanien og desperat manglede penge.

Per WIlhelmsen vågnede i dag op til et identitetstyveri. (FOTO: Privat)
Per WIlhelmsen vågnede i dag op til et identitetstyveri. (FOTO: Privat)

- Jeg er på ferie i Spanien, hvor jeg er blevet berøvet mine penge og mobiltelefon, og nu kan jeg ikke betale for hotellet, stod der i en mail, som i morges blev sendt til Per Wilhelmsens venner og bekendte.

Kort tid efter blev Per Wilhelmsen kimet ned af urolige sjæle, som ville vide, om mailen skrevet på engelsk var Pers alvor. For Per Wilhelmsen var hjemme i sin bolig i Hjørring, oplyser han til ekstrabladet.dk.

Se også: Facebook-hacker fængslet

I bunden af mailen stod ikke kun Per Wilhelmsens navn, men også hans rigtige adresse. Heldigvis nåede ingen at overføre penge til det for Per ukendte kontonummer, som stod i mailen.

Mails blev slettet
- Jeg aner ikke, hvordan de har fået adgang til min mail, siger Per Wilhelmsen, som ikke har oplyst adgangskoden til sin mail-konto på Yahoo til nogen som helst.

Ud over venner og Per Wilhelmsens søster fik både Hjørring Antenneselskab og Nordjyske Stiftstidende mailen, som ifølge Per Wilhelmsen ikke var skrevet på et velformuleret engelsk.

Se også: NemID truet af trojansk hest

Per Wilhelmsen kunne se, at der yderligere var blevet flyttet mails fra hans indbakke til papirkurven.

- Det er meget ubehageligt, og jeg er noget rystet, siger Per Wilhelmsen, som nu har tænkt sig at slette sin mail-konto og få sig en ny.