19-årig dødsbilist har brug for hjælp

Forsvareren har bedt om psykologhjælp til den unge spritbilist, der kørte en kvinde ihjel i Aars,

Spritbilisten vil i eftermiddag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Hjørring (foto: Jan Herkert Pedersen)
Spritbilisten vil i eftermiddag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Hjørring (foto: Jan Herkert Pedersen)

To familier er blevet revet i stykker, efter den 19-årige JC påkørte og dræbte en 54-årig mor, mens hun delte aviser ud i Aars i Nordjylland ved seks-tiden søndag morgen.

Mens familien til den dræbte kvinde sørger over deres ufattelige tab, sidder den unge pige dybt ulykkelig tilbage i Aalborg Arrest, efter hun blev varetægtsfængslet i 14 dage i går.

Ifølge hendes forsvarer, Lisbeth Pahl, har hun brug for psykologhjælp.

LÆS OGSÅ: 19-årig spritbilist varetægtsfængslet - husker intet

- Det har jeg prøvet at sætte i gang her til morgen. Det skal gå over fængslet, og jeg ved ikke, hvordan man kan gøre det rent praktisk. Men de er opmærksomme på det, siger forsvareren og fortsætter:

- Der er jo tale om en lille ung pige, og hun ville jo ønske, at hun aldrig havde gjort det. Det siger vist sig selv, at man ikke har det godt, når man er skyld i at tage et andet menneskes liv, fortæller forsvareren, der også har dyb respekt for det tab, som offerets familie har lidt.

Besøg af mor
Formentlig vil pigen, der går på en videregående uddannelse, også kunne få besøg af sin mor i nærmeste fremtid, når det formelle omkring besøgstilladelsen er overstået.

Den unge kvindes forsvarer kærede varetægtsfænglingen i går med henvisning til, at pigen ikke har brug for at blive lukket inde helt alene på nuværende tidspunkt. Det tager Vestre Landsret formentlig stilling til i løbet af dagen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Spritbilist dræber avisbud

Imens fortsætter politiets efterforskning. Politiet er i dialog med embedslægen om at få foretaget et ligsyn af den dræbte LNC. Derefter skal den 19-årige også afhøres igen. Det vil dog ikke ske allerede i dag.

- Bilinspektøren skal også undersøge bilen for at slå fast, om der kan være noget ved bilen, der har forårsaget ulykken, siger politikommissær Preben Møller fra Østjyllands Politi.

Resultaterne af blodprøver taget fra pigen på Farsø Sygehus i går efter ulykken kommer formentlig inden for to til tre uger. En udåndingsprøve foretaget lige efter ulykken viste, at hun havde en promille på 2,01.