Sagen smuldrer mod Gaddafi-anklaget dansker

En mexicansk dommer dropper tre ud af fire anklagepunkter mod den danske forretningsmand Pierre Christian Flensborg

Ifølge mexicanerne skulle Saadi Gaddafi leve i skjul i dette hus ved Punta Mita på den mexicanske vestkyst.
Ifølge mexicanerne skulle Saadi Gaddafi leve i skjul i dette hus ved Punta Mita på den mexicanske vestkyst.

Mareridtet i et mexicansk fængsel kan snart være slut for den danske forretningsmand Pierre Christian Flensborg, 32, som har været mistænkt i et komplot, der skulle smugle diktator-sønnen Saadi Gaddafi til Mexico.

En distriktsdomstol i Veracruz-provinsen har netop droppet tre ud af fire anklagepunkter mod danskeren på grund af manglende beviser, oplyser kilder tæt på sagen til ekstrabladet.dk.

Blandt andet har dommer Jose Clemente Cervantes sløjfet den alvorlige anklage om, at Flensborg har deltaget i en kriminel sammensværgelse mod Mexico - en forseelse med en strafferamme på op til 40 års fængsel.

Læs: Kilde: Dansker er uskyldig

Samtidig er anklagen om, at Flensborg har fået fremstillet falske identitetspapirer og dokumenter til Gaddafi-sønnen også blevet smidt ud, skriver avisen La Reforma.

Tilbage er nu kun, at Pierre Christian Flensborg er sigtet for forsøg på menneskesmugling - og dermed er den højt profilerede sag mod danskeren ved at smuldre.

Logistikchef for flugtplan
Det vakte ellers international opmærksomhed, da den danske jetsetter blev udråbt til at være 'logistikchef' i en plan, der skulle bringe fire Gaddafi-flygtninge med Saadi i spidsen til den mexicanske vestkyst under falsk identitet.

Pierre Christian Flensborg blev anholdt i Mexico City den 11. november sammen med tre andre personer. Gaddafi-planens formodede hovedmand, canadiske Cynthia Vanier, er fortsat fængslet og sigtet i sagen.

Se foto: Her skulle Saadi bo

Flensborg har under hele sagen forsikret venner og familie, at han er uskyldig. Han har forklaret, at han var i Mexico i et lovligt ærinde, da han blev anholdt.

– Jeg har aldrig medvirket til noget kriminelt i Mexico, sagde Flensborg, da han i sidste uge blev fremstillet for en dommer for første gang.

Indsat i berygtet fængsel
Flensborgs advokat, Enrique Garza Ostos, vil nu forsøge at få danskeren flyttet fra det berygtede Villa Aldema-fængsel syd for hovedstaden.

– Vi vil prøve at få min klient overført til en facilitet i Mexico City. Da han ikke længere er anklaget for sammensværgelse, bør han ikke opholde sig et føderalt fængsel, mener advokaten.

Læs: - Pierre er en fantastisk bror

Den danske ambassade i Mexico har tidligere oplyst, at man yder normal konsulær bistand til en fængslet dansker. Alle andre oplysninger er mørkelagt.

1 af 3 Saadi Gaddafi kom aldrig til Mexico. Han er i øjeblikket i husarrest i Niger, der grænser op til Libyen. (Foto: AP)
2 af 3 Pierre Christian Flensborg, 32, var mest kendt for at have været kæreste med brystbomben Jackie-Lee Navarro, da han blev arresteret i Mexico. (Foto. Mogens Flindt)
3 af 3 Ifølge mexicanerne skulle Saadi Gaddafi leve i skjul i dette hus ved Punta Mita på den mexicanske vestkyst.