Blodigt tøj udleveret til Ekstra Bladet

Et vigtigt spor i drabssagen, hvor Kristian Heilmann er sigtet for drabet på pædagogen Judy Meiniche Simonsen

En ven til den drabssigtede Kristian Heilmann har indleveret dette blodindsmurte tøj til Ekstra Bladets redaktion. Foto: Andreas Szlavik
En ven til den drabssigtede Kristian Heilmann har indleveret dette blodindsmurte tøj til Ekstra Bladets redaktion. Foto: Andreas Szlavik

I tre dage har 36-årige M. gemt en hvid plastikpose fra Tøj Eksperten under sin seng. I posen var der en blodig, hvid sweatshirt, et par blå cowboybukser og et par brune læderhandsker. Plastikposen har brændt i hænderne på den spinkle fyr fra Aarhus’ misbrugsmiljø, og mandag eftermiddag måtte han skille sig af med den generende bagage.

Tøjet tilhører Kristian Heilmann, som er sigtet for at have voldtaget og stukket den 46-årige pædagog Judy Meiniche Simonsen ihjel, og M. har for længst forstået, at det blodige tøj burde være i politiets varetægt, men M. er selv på kant med loven og har et anstrengt forhold til ordensmagten.

Læs også: Politiet: Et afgørende spor

Derfor opsøgte han Ekstra Bladet.

- Det er så langt ude, det Heilmann har gjort, og politiet skal have tøjet, som han havde på, da han opsøgte mig. Men jeg stoler ikke på politiet. Det er bedre, at I afleverer det til politiet, siger M., da han sidder faretruende yderligt på kanten af den sorte sofa på redaktionen i Aarhus.

Smurt i blod
M. fortæller, at han kender Kristian Heilmann fra misbrugsmiljøet i Aarhus, og at de mødtes tilfældigt i Nørregade midt i Aarhus onsdag aften omkring kl. 18.

- Pludselig var der en, der kaldte på mig. Jeg vendte mig om, og Heilmann stod sådan lidt foroverbøjet og vinkede mig hen til ham. Jeg kunne med det samme se, at han var smurt ind i blod. To gange kørte en patruljevogn forbi os, og Heilmann hoppede ned i en kælderskakt og gemte sig. Vi røg et par smøger, og jeg gav ham min sorte kedeldragt for at skjule det blodige tøj. Det ser jo ret voldsomt ud, når man har en hvid sweatshirt på, fortæller M.

Læs også:

Se også: Politiet: Drabssigtet forsøgte at voldtage Judy

M. er tilmeldt et herberg i Horsens, men han færdes som regel i Aarhus, hvor han har en stor omgangskreds. Han fornemmede med det samme, at Kristian Heilmann var i problemer, og ifølge M. satte de kurs mod et herberg på Randersvej, hvor en af hans venner har et værelse.

Ude af den
- Min ven gav Heilmann en blå sweatshirt og to par cowboybukser, og så vaskede vi ellers hans tøj. Men kun i koldt vand, så der er masser af blod i det endnu. Vi skyllede trøjen op i håndvasken og spulede bukserne med en bruser. Det var meget vigtigt for Heilmann, at blodet skulle væk, siger M.

Ifølge M. tilbragte Kristian Heilmann natten på herberget sammen med de to venner. De spiste oksesteg, Kristian Heilmann fik en sprøjte med Retalin, og han holdt sig vågen med sms’er og chat på Facebook. Men han ville ikke fortælle, hvor han havde været, og hvorfor han var smurt ind i blod.

- Han var helt ude af den. Han sagde aldrig direkte, hvad han havde lavet, og vi troede, det var noget med rockerne. Vi kunne godt regne ud, at det var voldsomt, når der var så meget blod, men han ville ikke sige noget. Han sagde bare, at han var på skideren, at han ville ryge i fængsel for det, han havde gjort, og at han ikke ville komme ud, før han var langt over 50, siger M.

Næste morgen kl. 8 forsvandt Kristian Heilmann tilsyneladende fra herberget i det nordlige Aarhus.

For meget
- Han sagde, han skulle videre. At der var nogen efter ham, fortæller M.

Nogle få timer senere hørte M. og hans ven i radioen, at Kristian Heilmann var kørt galt i en stjålet bil i Randers, og at han var sigtet for drabet på Judy Meiniche Simonsen.

- Det er simpelthen for meget. Det er skrækkeligt. Hun har bare forsøgt at passe sit arbejde. Vi var totalt rystede, fortæller M., som måtte sunde sig i tre dage, før han turde finde posen med det blodige tøj frem.

Da M. tog mod til sig og troppede op på Ekstra Bladets redaktion i Aarhus, kom han tomhændet. Han turde ikke bevæge sig rundt i Århus med en pose blodigt tøj. Men han lovede at komme tilbage med det.

M. holdt sit ord. Adskillige timer senere ringede han og lavede en aftale på Banegården midt i Aarhus. Med en brun strikhue trukket godt ned om ørerne dukkede en lille fyr op med en hvid pose under armen. M. turde ikke selv møde op af frygt for at blive overrasket af et par civile betjente, men da hans rutinerede øjne havde scannet den store forhal, dukkede han op ud af ingenting og gjorde sin ven selskab.

- Jeg håber, de finder spor i tøjet. Det er ikke i orden, hvad Heilmann har gjort. Jeg håber, han vågner af sin koma og kan tage sin straf.

De to mænd giver hånd og drejer om på hælen. På få sekunder er de forsvundet i mørket.

1 af 3 Den dræbte Judy Meiniche Simonsen og den drabssigtede Kristian Heilmann. Fotos: Privat/Politiet
2 af 3 Foto: Privat
3 af 3 En ven til den drabssigtede Kristian Heilmann har indleveret dette blodindsmurte tøj til Ekstra Bladets redaktion. Foto: Andreas Szlavik