Sydkoreanske gidsler er tilbage i friheden

Tre sydkoreanere er blevet frigivet, efter de fredag blev bortført ved populært udflugtsmål i Egypten

En yderst ulykkelig situation for tre sydkoreanske turister har fået en glædelig udgang. De tre turister er blevet frigivet, efter de fredag blev bortført på vej til det populære udflugtsmål Sankt Katharinas Kloster i Egypten.

De tre frigivne kvinder er uskadte, siger provinsens guvernør Khaled Fouda.

Beduiner, som havde bortført kvinderne, krævede, at politiet løslod stammemedlemmer til gengæld for turisterne.

Angreb politistationer
Bortførelsen kommer, efter at to amerikanske turister og deres egyptiske guide i sidste uge blev bortført på Egyptens Sinai-halvø i et øjensynligt forsøg på at få løsesum.

De to amerikanske turister og deres egyptiske guide kom dog ligeledes hurtigt på fri fod.

Beduiner i Sinai, der klager over at blive diskrimineret af myndighederne, har flere gange angrebet politistationer og blokeret indfaldsveje til byer for at vise deres utilfredshed.

I sidste måned tilbageholdt beduiner 50 tyske og britiske turister, hvis bus ved et uheld kørte ind i en vejspærring, som de havde opsat. Turisterne fik lov at køre videre efter nogle få timer.

Det tyndt befolkede Sinai har nogle af Egyptens mest eksklusive turistmål. Og bortførelsen fandt sted i et område, hvor også danske turister tager på udflugt. Det fik derfor rejseselskabet Star Tour til øjeblikkeligt at indstille udflugterne til området.