Amagermanden skal afhøres igen

Livstidsdømte Marcel Lychau Hansen og hans ældste søn skal afhøres i næste uge af politiet om Amagermandens forrykte 'sædplan'

I næste uge skal Marcel Lychau Hansens 23-årige søn afhøres om de ni gummidutter med faderens dna, der blev fundet i sønnens hjem sammen med smykkerne fra den fire-dobbelte voldtægt.(Foto: Thomas Sjørup)
I næste uge skal Marcel Lychau Hansens 23-årige søn afhøres om de ni gummidutter med faderens dna, der blev fundet i sønnens hjem sammen med smykkerne fra den fire-dobbelte voldtægt.(Foto: Thomas Sjørup)

Den livstidsdømte serie-morder og voldtægtsforbryder Marcel Lychau Hansen, 46, og hans 23-årige søn skal i næste uge igen afhøres hos drabsafdelingen.

Det sker, fordi politiet nu har fået resultatet af dna-undersøgelserne af de sidste otte af ni 'gummidutter', som Marcel Lychau Hansen smuglede ud af Vestre Fængsel til sin 23-årige søn.

'Dutterne', der var afklippede fingre fra gummihandsker, var fyldt med Marcel Lychau Hansens sæd og muligvis blod, som sønnen skulle plante på offeret eller gerningsstedet for en ny forbrydelse.

Så kunne Marcel Lychau Hansen bevise, at den 'rigtige' Amagermand var på fri fod, og at han sad uskyldigt fængslet.

Læs også: Desperat Marcel til sønnen: Gør det nu !

ekstrabladet.dk erfarer, at dna-undersøgelserne af de sidste otte 'gummidutter' viser, at Marcel Lychau Hansens dna var i dem alle.

Politiet melder ud i næste uge
Det vil drabschef Jens Møller ikke kommentere før efter afhøringerne af Marcel Lychau Hansen og hans søn.

- Jeg kan bekræfte, at vi har fået resultatet af dna-undersøgelserne og vi planlægger en afhøring af Marcel Lychau Hansen og sønnen i næste uge. Vi melder først noget ud efter afhøringen, siger drabschef Jens Møller til ekstrabladet.dk.

Læs også: Smykker fra voldtægt fundet hos Marcels søn

Foruden 'sædplanen', hvor Marcel Lychau Hansen og sønnen er sigtet for forsøg på bevisforvanskning og forsøg på at begå et overfald, skal begge afhøres om de smykker, der blev fundet i sønnens hjem i Nordsjælland. De viste sig at stamme fra den fire-dobbelte voldtægt i en villa på Ingolfs Allé på Amager, som Marcel Lychau Hansen er dømt for.

Tvillingesøstre på 14, deres 15-årige veninde og en 23-årig logerende blev ofre for voldtægt og sexmisbrug og Marcel Lychau Hansen flygtede med smykker for cirka 70.000 kr.

Breve med instrukser
Smykkerne blev fundet hos den 23-årige søn, da politiet ransagede hans hjem den 16. december efter 'gummidutterne' og de udsmuglede små breve, som faderen skrev til sønnen med instrukser om, hvad og hvordan hans dna skulle bruges til.

Politiet ved stadig ikke, hvordan det lykkedes Marcel Lychau Hansen at smugle gummidutterne og brevene ud fra Vestre Fængsel til sønnen. Han har givetvis fået hjælp fra en medfange, men politiet ved ikke hvem.

Læs også: Han smuglede måske også blod og spyt

Dna-analyserne af gummidutterne blev også udført i forsøget på at finde dna fra en tredje person, som ikke var Marcel eller sønnen, og som således kunne være hjælperen.

Drabschef Jens Møller ønsker ikke at kommentere resultatet, men siger, at politiet i øjeblikket ikke ved, hvem der har hjulpet med udsmuglingen.

Marcel Lychau Hansens opsigtsvækkende plan om at plante sit dna på et nyt offer med sønnen som gerningsmand, blev afsløret, da hans svigerdatter fandt fire udsmuglede breve fra Marcel og den ene af ni gummidutter. Hun gik til politiet, der fik lavet en hasteundersøgelse af den ene gummidut, som viste sig at indeholde Marcel Lychau Hansens sæd.

1 af 2 Marcel Lychau Hansens dna var i alle ni gummidutter, erfarer ekstrabladet.dk(privatfoto)
2 af 2 I næste uge skal Marcel Lychau Hansens 23-årige søn afhøres om de ni gummidutter med faderens dna, der blev fundet i sønnens hjem sammen med smykkerne fra den fire-dobbelte voldtægt.(Foto: Thomas Sjørup)