Død baby måske svøbt i udenlandsk håndklæde

Nye henvendelser i sag om dødfunden baby fra Søndersø - ukendt håndklæde måske fra udlandet

Det var i Søndersø ved Viborg, at en kun 12-årig pige opdagede den lille nyfødte døde pige i december. (Foto: Claus Bonnerup)
Det var i Søndersø ved Viborg, at en kun 12-årig pige opdagede den lille nyfødte døde pige i december. (Foto: Claus Bonnerup)

Der kan måske være nye efterforskningsskridt at gå efter for Midt- og Vestjyllands Politi i sagen om den døde nyfødte pige, der i december blev fundet i Søndersø ved Viborg.

Første henvendelse om håndklæde
Den lille pige lå blandt andet svøbt i et blåligt-mønstret håndklæde og det er netop dette stykke stof, som politiet har fået nye henvendelser på.

- Vi har undret os meget over, at vi slet ikke har fået nogen henvendelser på selve håndklædet. Men nu har vi altså fået hele to henvendelser på det, siger vicepolitikommissær Henrik Grove til ekstrabladet.dk.

Flere henvendelser om udlandet
Den ene henvendelser går på, at håndklædet måske kan stamme fra Sverige og være af svensk fabrikat grundet mønstret i stoffet. Den anden henvendelse omkring håndklædet lyder, at man har set et håndklæde af samme stof og mønster i Italien i sommer.

- Oplysningerne er jo interessante, men skulle der være tale om en person, som er kommet fra udlandet og har efterladt babyen i Danmark, så bliver det meget svært at komme videre med sagen. Så er mulighederne jo pludselig uendelige, lyder det fra vicepolitikommissæren.

Alligevel er han fortsat fortrøstningsfuld i forhold til at finde frem til barnets mor.

Stadig håbefuld
- Vi ved, at barnet var sat til at blive født fra nytår og ca to til tre uger frem - altså indtil den 21. januar. Så vi afventer fortsat den mulighed at blive kontaktet af en jordmor eller en sundhedsplejerske, som bliver opmærksom på en klient, som pludselig ikke dukker op til nedkomsten. Eller også foreligger der jo også altid den mulighed, at pårørende til gravide - efter den forventede fødsel - også bliver opmærksomme på, at der ikke er noget barn alligvel. Så sagen er ikke lagt på hylden endnu, siger Henrik Grove.

Den døde baby har ingen særlige kendetegn. Hun var hvid i huden og havde mørkt hår og er anslået død meget kort tid efter fødslen og kan med politiets egne ord 'komme fra fra hele Europa'. Det er ikke lykkedes retsmedicinerne endeligt at fastslå præcist, hvad pigen er død af.

1 af 3 Det er dette håndklæde som politiet nu har fået de allerførste henvendelser på. (Politifoto)
2 af 3 Politi og teknikere arbejder på stedet efter fundet af den døde baby. (Foto: Claus Bonnerup)
3 af 3 Det var i Søndersø ved Viborg, at en kun 12-årig pige opdagede den lille nyfødte døde pige i december. (Foto: Claus Bonnerup)