Chokvideo: 'Rolig nu - gå tilbage til jeres kahytter'

Chok-video - passagerer sendt tilbage til kahytter før Costa Concordias forlis

Situationen er under kontrol, lød det fra en ansat ombord på Costa Condia. (Foto: AP)
Situationen er under kontrol, lød det fra en ansat ombord på Costa Condia. (Foto: AP)

I betragtning af at 21 personer deriblandt et fem-årigt barn og hendes far stadig er savnet, og at 11 er meldt døde, kommer den seneste amatørvideo fra Costa Concordia-forliset som ekstra salt i såret for de pårørende.

Videoen kom frem i går via italienske medier og viser, hvordan personale på krydstogtsskibet forsøger at berolige de mange passagerer, som er stimlet sammen ved dækket iført røde redningsveste.

LÆS MERE OM HISTORIEN PÅ THE SUN: Gå tilbage til kabinerne

En kvindelig ansat på skibet siger til passagererne, at skibet blot har et problem med elektriciteten, og at folk sagtens kan gå tilbage til deres kahytter.

- Situationen er under kontrol. Vi beder jer om at gå tilbage til jeres kahytter, siger hun.

Videoen berkæfter blot tidligere offentliggjorte lydoptagelser, hvor et besætningsmedlem overfor den italienske kystvagt afviser, at der er et alvorligt problem ombord.

Den radiosamtale fandt sted 40 minutter efter, at Costa Concordia var stødt på undersøiske klipper ud for øen Giglio, og der var revet en 70 meter lang flænge i skibet.

Dermed fortalte besætningsmedlemmet blot videre, hvad kaptajnen også havde meldt ud, at der ikke var fare på færde.

Siden forliset har der været frygt for, at folk var indespærret i eksempelvis i deres kahytter, og dykkere har siden ulykken ledt efter savnede og omkomne.

Fredag morgen blev eftersøgningen indstillet, da skibet igen bevægede sig.

Cosat Concordia ligger nær en dyb sejlrende og risikerer dermed at strøm og bølger får skibet til for alvor at glide ned i dybet.

Lørdag morgen gik redningsfolk igen i gang. Dykkerne planlægger nu at sprænge tre huller ind til skibets femte dæk, hvor man mener, at flere savnede personer er fanget, skriver nyhedsbureauet dpa.