Terrorister i fællesbøn: halshug de vantro

PET lyttede med, da tre formodede terrorister holdt fællesbøn i lejlighed i Herlev kort før de blev anholdt

Angrebet mod bladhuset på Rådhuspladsen skulle ifølge PET ske inden 1. januar.(Foto: Klavs Bo Christensen)
Angrebet mod bladhuset på Rådhuspladsen skulle ifølge PET ske inden 1. januar.(Foto: Klavs Bo Christensen)

Politiets Efterretningstjeneste aflyttede en lejlighed på Mørkhøjvej i Herlev med skjulte mikrofoner, da tre formodede terrorister planlagde et angreb på JP/Politikens Hus på Rådhuspladsen.

Under en fællesbøn i lejligheden om formiddagen den 29. december sidste år talte mændene om at bagbinde og halshugge de vantro.

Det skriver Ekstra Bladet søndag, der har fået indsigt i en del af efterforskningen af terror-sagen.

Læs hele historien: køb e-Bladet her

De formodede terrorister, der samme morgen var kommet til København fra Stockholm i en lejet bil, blev også rumaflyttet af det svenske sikkerhedspolitio SÄPO, mens de planlagde massakren i København.

Det fremgår af de svenske rumaflytninger, at terror-angrebet skulle vare i 20 minutter og at der skulle 'dræbes så mange som muligt'.

Kræves udleveret til Danmark
De tre formodede terrorister blev anholdt kl. 10.44 den 29. december, da de efter fællesbønnen var ved at forlade lejligheden i Herlev for at køre til bladhuset på Rådhuspladsen.

Politiet fandt en maskinpistol med lyddæmper og en ni millimeter pistol og 108 skarpe skud. Mændene havde også plasticstrips til at binde ofrene med.

I torsdags fik de tre terror-sigtede forlænget deres isolations-fængsling i fire uger, mens politiet forsætter efterforskningen.

I Stockholm sidder islamisten SZ, 37, varetægtsfængslet og dansk politi ønsker ham nu udleveret til Danmark. Han formodes at være en af hovedmændene bag den planlagte massakre og optræder på de svenske rumaflytninger.

En 26-årig iraker fra Greve er stadig sigtet i sagen, men på fri fod. Det var ham, der ifølge PET skaffede lejligheden på Mørkhøjvej.

Læs hele historien om terror-sagen i Ekstra Bladet søndag. Køb e-Bladet her

1 af 3 PET havde skjulte mikrofoner i lejligheden på Mørkhøjvej 82, hvor PET aflyttede en fællesbøn. Her talte mændene om at halshugge de vantro.(Foto: Anthon Unger)
2 af 3 Sahbi Ben Mohamed Zalouti, 37, er fængslet i Stockholm og han kræves nu udleveret til Danmark. Rumaflytninger afslører, at han deltog i planlægningen af en massakre i København.(Foto: Fredrik Sandberg)
3 af 3 Angrebet mod bladhuset på Rådhuspladsen skulle ifølge PET ske inden 1. januar.(Foto: Klavs Bo Christensen)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere