Trykket journalist i retten

36-årig freelancejournalist fremstilles nu - mistænkt som bagmand i narkoring

Han plejer at være det største smil i rummet, når han træder ind i et lokale. Sådan er det ikke længere. Den 36-årige freelancejournalist med fortid på både Ekstra Bladet og Politiken var trykket, da han tirsdag morgen blev 'vendt' i dommervagten i Københavns Byret.

Her er han sigtet for at være bagmand i en smuglergruppe, der har stået for at indføre omkring to kilo ren kokain fra Sydamerika til Danmark - indsmuglingen skal være foregået ikke længe efter han arbejdede på en artikelserie for Ekstra Bladet, hvor han afslørede 'Dødens købmænd' - kokainhandlere på Vesterbro i København.

Læs også: Anholdt for narko

I sagen er yderligere en 39-årig mand blevet fremstillet. Han sigtes for at have medvirket til indsmuglingen. Til dagligt driver han en import-virksomhed i København.

Hvordan de to stiller sig til sigtelsen, ved man først senere. Men det var tydeligt, at ingen af dem var stolte over at være i centrum, da sigtelsen blev læst op.

I følge sigtelsen stod freelance-journalisten og hans 39-årige medsigtede bag indsmuglingen af to kilo kokain i perioden 28. januar til 8. februar i år.

To allerede dømt
Dengang blev en 34-årig argentiner og en 35-årig brasilianer anholdt på en båd på Christianshavn på mistanke om kokain. Den ene var i besiddelse af 20 gram kokain.

På sydamerikanernes hotelværelse på Vesterbro fandt politiet de to kilo kokain skjult i bagagen. Kokainen havde en styrke på 75-80 %. Det betyder, at kokainen kunne blandes op til cirka 8-10 kilo salgsbar kokain.

De to sydamerikanere blev 15. marts hver idømt seks års fængsel. Det var under efterforskningen af den sag, at politiet kom på sporet af de to smuglerisigtede.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere