Anni Fønsby vandt over Se og Hør

Ugebladet skal betale 112.000 kroner til Anni Fønsby for at have offentliggjort billeder, hun skulle bruge i kalender

Et af de omtalte billeder fra kalender om erstatningssagen handlede om. (Foto: Klavs Bo Christensen)
Et af de omtalte billeder fra kalender om erstatningssagen handlede om. (Foto: Klavs Bo Christensen)

Ugebladet Se og Hør er netop blevet dømt til at betale 112.000 kroner i erstatning til Anni Katrine Brinch, bedre kendt som Anni Fønsby.

Fønsby havde dog krævet både torterstatning og kompensation for mistet indtægt for i alt 500.000 kroner.

Københavns Byret afsagde dommen i dag kl. 13, mens brystbomben selv sidder på anklagebænken i Retten i Odense, hvor hun er tiltalt for rufferi.

LÆS OGSÅ: Erik og Anni mister deres hjem

Pikante fotos
Dommen lyder således:

Sagsøgte chefredaktør Kim Henningsen (....) skal inden 14 dage betale 112.000 kroner til sagsøger, Anni Katrine Brinch, med tillæg af procesrente fra 25. august 2009 og til betaling sker. Sagsøgte frifindes for påstanden om straf og offentliggørelse. Hver part bærer egne omkostninger'.

LÆS OGSÅ: Rystet Anni risikerer et års fængsel mere

Sagen handlede i korte træk om, at Se og Hør i juli 2009 valgte at bringe 12 frække billeder af Anni Fønsby mod hendes vilje, som hun havde fået taget til en kalender, der i første omgang var tænkt som en julegave til Erik Damgaard, men som hun også havde planer om at sende ud i den almindelige handel.

Med sladderbladets offentliggørelse af billederne mistede hun både den overraskende gave til sin mand og det planlagte salg af kalenderen, og det er denne tabte indtægt, som Anni Fønsby krævede sig kompenseret for. Oprindeligt mente Anni Fønsby, at det beløb sig til op imod en halv million kroner, hvor imod Se og Hør mente, der kun var tale om godt 10.000 kroner.