Bankboks blev sprængt med gas

Bygningsfacade blev sprængt 40 meter tværs over gaden

Husfacaden blev sprængt 40 meter tværs over gaden mod friskolen Krumsøskolen, da ukendte gerningsmænd forsøgte at sprænge sig ind i en døgnboks i Spar Lollands filial på Højrebyvej Søllested i nat.

- Vi har foretaget tekniske undersøgelser i nat og her til formiddag, og vi kan konstatere, at den her boks er fyldt op med noget gas, der så er antændt med en elektrisk anordning. Der er meget omfattende bygningsskader, fortæller vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi til ekstrabladet.dk.

Desværre for tyvene er næsten alt andet end lige præcis døgnboksen blevet sprængt i stykker. De måtte flygte derfra uden udbytte.

Se TV: Sprængte bankboks i luften

Det er endnu uvist, hvordan gerningsmændene har sluttet strømkilden til - og uden selv at blive fanget i eksplosionen.

Men det er ikke første gang, at politiet har oplevet, at en bankboks er forsøgt sprængt med gas.

- Vi havde et tilsvarende tilfælde i Fakse Ladeplads sidste år, og der har vist også været andre steder i landet, siger han.

Fragmenter i luften
Vicepolitiinspektøren fortæller, at det kunne have været livsfarligt, hvis der var kommet nogen forbi banken i det øjeblik, at gassen blev antændt.

- Facaden på bygningen er sprængt 40 meter tværs over gaden mod en friskole. Så hvis man var gået forbi på det tidspunkt, havde man fået sig noget af en flyvetur. Det er jo farligt - også med fragmenter og glas, der flyver rundt, fortæller han.

Vidner har set skyggen af en mørk bil ved banken omkring det tidspunkt, hvor eksplosionen skete, og politiet vil gerne høre fra folk, der har kørt i Søllested i nat omkring kl. 3.15. Også for at blive udelukket fra efterforskningen.

- Det er en lille by, og der er ikke så mange på gaden på det tidspunkt, siger Søren Ravn-Nielsen.

1 af 2 
2 af 2