Forsvarer: Strauss-Kahn nægter sig skyldig

Strauss-Khan bedyrer sin uskyld, siger forsvarer, der påpeger, at hans klient er indstillet på en lang kamp.

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Dominique Strauss-Kahn vil erklære sig "ikke-skyldig" i sexanklagerne rettet mod ham, siger hans forsvarsadvokat til en israelsk avis.

Samtidig er advokaten overbevist om, at den tidligere chef for Den Internationale Valutafond (IMF) vil blive frikendt.

- Han vil erklære sig ikke-skyldig og han vil blive frikendt, siger advokat Benjamin Brafman til avisen Haaretz.

Der er tale om hans første interview siden hans klient blev anholdt for angiveligt at have forsøgt at voldtage en stuepige på et hotel i New York.

Brafman siger til Haaretz, at han er sikker på, at Strauss-Khan er indstillet på et langt juridisk slagsmål.

Strauss-Kahn håndterer situationen "udmærket", men er ikke glad for at være anklaget for noget, han ikke har gjort, siger forsvareren.

Brafman, der efter planen flyver til New York sent søndag, ønskede ikke at diskutere detaljer i sagen, men syntes "irriteret" over franske avisers skriverier om, at hans klient angiveligt er besat af sex, skriver Haaretz.

Samtidig er der dog i Frankrig planer om, at forsøge at få Strauss-Kahn til landet, hvis han bliver fundet skyldig i anklagerne.

Frankrigs indenrigsminister, Claude Gueant, siger, at regeringen i Paris vil støtte en eventuel anmodning fra Strauss-Kahn om at måtte afsone en dom i et fransk fængsel.

- Det synes klart for mig, at hvis DSK, i det tilfælde, han bliver dømt, anmoder om at komme til Frankrig, så vil den franske regering støtte denne anmodning, siger Gueant til den franske avis Le Parisien.