Politi i livsfarlig jagt på stiv biltyv

Fire patruljebiler, en motorcykelbetjent og sømmåtter blev i aftes sat ind i jagten på stiv fartbølle i stjålet bil

En 22-årig stiv nordjyde måtte i aftes til sidst give op og overgive sig selv til politiet efter en hidsig biljagt, der strakte sig over 36 kilometer.

Manden havde klokken 21.40 nægtet at stoppe ved en fartkontrol på Viborgvej i Store Binderup, hvorefter en motorcykelbetjent fra Nordjyllands Politi satte efter ham. Og så gik den livsfarlige biljagt ellers over stok sten sydpå over Virksund mod Skive.

På turen overtrådte den 22-årige flere gange hastighedsbegrænsningerne med 100 procent, ligesom han kørte imod færdselsretningen.

36 kilometer biljagt senere var fire patruljevogne fra Midt- og Vestjyllands Politi stødt til motorcykelbetjenten. De lagde sømmåtter ud i en rundkørsel øst for Skive, som manden dog undgik ved at køre venstre rundt. Efterfølgende fik de fire patruljevogne dog omringet som valgte at forlade den stjålne Mercedes ved Toftevej i Højslev. Her blev han så anholdt af det lokale politi.

Den anholdte er i forvejen særdeles godt kendt i det nordjyske.

- Han blev løsladt for en uge siden for en lignende overtrædelse og bliver nu sigtet for kørsel i frakendelsesperioden, brugstyveri, spirituskørsel og for at bringe andre menneskers liv i fare, fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi.

Han fremstilles i grundlovsforhør her til formiddag.