Nazi-søn: Derfor dræbte jeg min far

10-årig, amerikansk dreng har forklaret til politiet, hvorfor han myrdede sin 32-årige far, nazilederen Jeff Hall, ved at skyde ham i hovedet

Jeff Hall var en stor kanon blandt nynazisterne i USA, og var leder for nationalsocialisterne i det vestlige USA. Her ses han med en megafon til et møde med ligesindede. (Foto: Center for the Study of Hate & Extremism)
Jeff Hall var en stor kanon blandt nynazisterne i USA, og var leder for nationalsocialisterne i det vestlige USA. Her ses han med en megafon til et møde med ligesindede. (Foto: Center for the Study of Hate & Extremism)

Der ligger efter alt at dømme en familietragedie bag det blodige skuddrab på den californiske nynazist Jeffrey R. Hall.

Den 32-årige leder af nationalsocialisterne på den amerikanske vestkyst blev 1. maj skudt i hovedet med en pistol mens han lå og sov på sin sofa.

Gerningsmanden var hans egen, 10-årige søn.

Slog og var utro
Drengen har erkendt drabet, og det er nu kommet frem, hvad der motiverede ham til noget så drastisk som at myrde sin egen far.

Det var angiveligt længere tids verbale og fysiske overgreb fra en tyran af en far, som til sidst blev for meget.

Læs også: Ny-nazist dræbt af sin 10-årige søn.

- Han var træt af, at hans far slog ham og hans mor. ...Han troede, at faren var moren utro, og troede, at han var ville blive nødt til at vælge, hvem han ville bo sammen med, siger sagens efterforsker, Greg Rowe, fra politiet i Riverside, Los angeles til avisen L.A. Times.

Sindssyg i gerningsøjeblikket
Jeff Hall havde i alt fem børn, og terroriserede angiveligt dem alle. Men det gik værst ud over den 10-årige dreng, som nu sidder i et ungdomsfængsel i Riverside og venter på at sagen mod ham starter.

Ifølge L.A. Times satser forsvarsadvokaten på frifindelse på grund af sindssyge i gerningsøjeblikket.

Der er bred enighed blandt eksperter om, at drengen kan slippe billigt på grund af farens beviselige ekstreme tilbøjeligheder.

1 af 3 Hjemmet i Riverside så tilforladeligt ud udefra, men indvendigt var der ulækkert og stank af urin. Der hang et stort nationalsocialistisk flag i stuen. Naboerne i det pæne villakvarter klagede ifølge Los Angeles Times over, at der ofte blev holdt grillfester, hvor det vrimlede med nynazister. (Foto: AP)
2 af 3 Jeff Hall havde fem børn. (Foto: AP)
3 af 3 Jeff Hall var en stor kanon blandt nynazisterne i USA, og var leder for nationalsocialisterne i det vestlige USA. Her ses han med en megafon til et møde med ligesindede. (Foto: Center for the Study of Hate & Extremism)