Ny bog: Kate McCann raser mod portugisisk politi

Madeleines mor fortæller i ny bog, hvordan det portugisiske politi fra starten behandlede dem dårligt

Kate McCann føler ikke, at portugisisk politi på noget tidspunkt tog eftersøgningen af Madeleine McCann alvorligt. (Foto: AP)
Kate McCann føler ikke, at portugisisk politi på noget tidspunkt tog eftersøgningen af Madeleine McCann alvorligt. (Foto: AP)

Portugisisk politi har fra dag 1 ikke taget eftersøgningen af Madeleine McCann alvorligt, og de har gennem hele efterforskingen haft en stærk mistanke til forældrene Kate og Gerry McCann.

Den opfattelse har Kate McCann stadig, og frustrationerne får nu frit løb i en ny bog, som avisen The Sun eksklusivt bringer uddrag fra.

I bogen fortæller Kate McCann om den langsommelige og ineffektive eftersøgning i de første afgørende timer efter Madeleine McCanns forsvinden fra ferielejligheden i Portugal den 3. maj 2007.

- Da det blev lyst, begyndte Gerry og jeg at lede igen. Vi hoppede over mure og rodede gennem buskadser. Vi kiggede i grøfter og huller. Det mest slående var, at det virkede, som om vi var fuldstændig alene. Det virkede, som om vi var de eneste, der ledte efter Madeleine. Der var ingen, der var i alarmberedskab, skriver Kate McCann.

Hun fortæller også, at Polícia Judiciária sendte to politihunde til Praia da Luz klokken 02.00 om natten 4. maj, og fire redningshunde kom klokken 08.00 om morgenen. Men de trænede sporhunde kom ikke før klokken 11.00 om aftenen, og der var ingen hus-til-hus-undersøgelser.

Kate McCann var også rystet, da hun sammen sin mand og deres venner blev hentet til afhøring på politistationen.

- Klokken var omkring 10.00 om formiddagen, da et par politiofficerer tog os og vores venner med til stationen i Portimão. Jeg var rystet over den behandling, vi fik. Politibetjentene gik forbi os, som om vi ikke var der. Ingen spurgte, om vi var OK. Vores barn var blevet stjålet, og jeg følte det, som om jeg ikke eksisterede. Jeg blev ikke afhørt før klokken 14.00.

Kate McCann skulle dog opleve en endnu barskere behandling fra portugisernes side, da hun nogle måneder senere blev officielt mistænkt i sagen.

Politiet byggede bl.a. mistanken på to specialtrænede hunde, som fandt blodspor og spor efter en død person i familiens ferielejlighed 5A i Praia da Luz.

- De antydede, at hun døde der, og at liget var blevet smidt i havet, men vi så ikke noget blod den aften, og så vidt vi ved, har politiet eller teknikere heller ikke fundet blod i lejligheden.

Afhøringerne skiftede herefter karakter, og McCann-familiens advokat Carlos Pinto de Abreu, rådede familien til ikke at udtale sig under politiafhøringerne.

Politiet har endnu ikke fundet beviser mod forældrene, der kunne føre til sigtelser i sagen.

Bogen 'Extracted from MADELEINE' udkommer på torsdag.

1 af 2 Madeleine McCann (tv.) og som hun muligvis ser ud i dag. Hun har været forsvundet i fire år. (Foto: AP)
2 af 2 Kate McCann føler ikke, at portugisisk politi på noget tidspunkt tog eftersøgningen af Madeleine McCann alvorligt. (Foto: AP)