Politiet affyrer skud på Staden

Civilklædte betjente skyder varselsskud

Her til aften har civilklædte politifolk affyret varselsskud på Christiania.

Det skete i området for enden af Pusherstreet ud for værtshuset Woodstock. Det bekræfter Lars Borg, pressetalsmand ved københavns Politi.

I følge hans forklaring affyrede tre betjente deres pistoler, fordi de følte sig pressede.

De civilklædte betjente var i følge Lars Borg ved at foretage en anholdelse, da en forsamling på godt tyve personer trængte sig ind på betjentene og udviste truende adfærd. Blandt andet blev der kastet massivt med sten, lyder det fra politiet.

Episoden skete omkring kl. 19.30, hvor de civilklædte betjente var en del af en større politiaktion rettet mod hashpusherne på Christiania.

Troede de var ballademagere
I følge kilder på Christiania, der på nærmeste hold fulgte episoden, drejede det sig om fire til fem civilklædte betjente, der pludseligt dukkede op ved værtshuset Woodstock.

Fordi politifolkene var i civil, troede flere af de omkringstående, at der var tale om ballademagere, der havde startet slagsmål.

Det er ikke første gang civilklædt politi opfattes fejlagtigt for ballademagere, der starter slagsmål. I december gennemførte politiet også en aktion, hvor de civilklædte betjente var i front. I følge kilder på Christiania trak civilklædte betjente også ved den lejlighed pistoler.

En række christianitter, Ekstra Bladet dengang snakkede med, beskrev, hvordan aktionen blev indledt med trukne pistoler. Desuden kastede flere betjente ifølge christianitterne med sten under de efterfølgende tumulter.

– Øjeblikket før balladen begyndte, havde jeg netop solgt et par krus te til nogle civilklædte betjente. De spurgte om vej til den Grå Hal (her afholdes det årlige julemarked, red). Jeg var væk fra disken et øjeblik, og da jeg kiggede ud igen, var der larm. Jeg så en af betjentene stå med pistolen trukket og pege rundt.

Det forklarede Anna Jensen, der arbejder i en bod i den ene ende af Pusherstreet. Det skete omkring klokken 17.55. Ifølge hendes forklaring var der 10-12 civilklædte betjente samlet foran hendes bod.

Nægtede episoden
Hos Københavns Politi kender man intet til de omtalte episoder.

– Jeg har undersøgt sagen og spurgt de pågældende indsatsledere. Til mig forklarer de, at der ikke kan passe. Jeg har også gennemgået vores interne døgnrapport. Af den burde det fremgå, hvis politifolk havde trukket pistolerne, da det er en drastisk foranstaltning, forklarede Lars Borg dengang.

Her til aften er der ellers fest på Christiania, hvor Christianitterne fejrer de advokater, der har deltaget i det juridiske arbejde i forbindelse med den nu tabte sag med Slots - og Ejendomsstyrelsen.

I alt er fem personer anholdt, men politiet kan endnu ikke sige, hvad de er anholdt for. Ingen betjente skulle være kommet til skade.

Ved du noget? Så send en sms/mms til 1224 eller en mail til 1224@eb.dk.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere