Zentropa: Seriepædofil må blive tæt på børnene

Peter Aalbæk mener, at seriepædofil mand er en 'guttermand' - og han skal have lov til at fortsætte sit arbejde i filmbyen, selvom det sker ganske tæt på stort filmværksted for børn og unge

- Han er en guttermand, siger Peter Aalbæk om seriepædofil, som han ikke kendte fortiden på, før Ekstra Bladet afslørede sagen. (Foto: Stine Bolther)
- Han er en guttermand, siger Peter Aalbæk om seriepædofil, som han ikke kendte fortiden på, før Ekstra Bladet afslørede sagen. (Foto: Stine Bolther)

Tip os hvis du ved noget i sagen - eller kender til lignende sager: Send en mail, SMS eller MMS til 1224

Læs mere om pædofile og børnelokkere i Ekstra Bladets tema fra 2008

Som Ekstra Bladet afslørede søndag, er den 53-årige sexforbryder PA dømt i fire forskellige sager om seksuelle overgreb mod unge drenge. Fredag blev hann fyret fra sit job på filmværkstedet Station Next i Hvidovre, som Peter Aalbæk sidder i bestyrelsen for. Stedet vrimler med skolebørn, der kommer for at lave film. Men står det til Peter Aalbæk Jensen, kommer PA stadig til at have sin daglige gang i filmbyen - nemlig hos Peter Aalbæks Zentropa:

- Han er der, når vi har brug for en ekstra hånd, og det kommer han da også til at blive ved med. Jeg synes, PA er en guttermand, og han har altid været en god arbejdskraft, siger Peter Aalbæk til Ekstra Bladet Mandag.

Har kendt ham i flere år
Peter Aalbæk har kendt PA i en længere årrække. Ved siden af jobbet som scenemester i Station Next har PA nemlig haft en række bijobs hos Peter Aalbæk i Zentropa, hvor han har klaret praktiske opgaver i forbindelser med arrangementer. Og det vil altså ikke ændre sig fremover.

- Hvilket signal synes du, det sender at have en seriedømt pædofil ansat?

- Det sender et signal om, at Zentropa er en rummelig virksomhed. Jesus var også den første til at pleje omgang med prostituerede og tyveknægte, så det har vi læst i biblen, at man skal.

- Men Zentropa ligger kun 50 meter væk fra Station Next, hvor børnene render frit rundt. Kan du ikke forstå, hvis forældrene er bekymret over om, han tager en smuttur over til børnene i sin frokostpause?

- Jo, jo. Men det kan jo ske hvor som helst. Der er jo heller ikke langt til den nærmeste børnehave. Det må han prøve at få styr på, og der er jo altså også medarbejdere derovre, siger 'Ålen' og fortsætter:

- Han er en dejlig dreng, men det er selvfølgelig en skrækkelig sag - både for ham og de involverede. Men jeg har et klart princip om, at Zentropa samarbejder med hele Danmarks befolkning, og myndighederne er i øvrigt glade for, vi er klar til at møde dømte kriminelle på arbejdspladserne igen.

- Er der nogle grænser for, hvem du vil have ansat?

- Næ, det er der egentlig ikke. Jeg har også haft mordere ansat.

Peter Aalbæk oplyser i øvrigt, at han fortsat har fuld tillid til Station Next's direktør Ulrik Krapper, selv om han ikke har indhentet en børneattest på den pædofilidømte PA.

1 af 2 53-årig seriepædofil får lov til at fortsætte sin gang i filmbyen tæt på stort filmværksted for børn og unge. I hvert fald hvis det står til Zentropas Peter Aalbæk. (Foto: Kristian Linnemann)
2 af 2 - Han er en guttermand, siger Peter Aalbæk om seriepædofil, som han ikke kendte fortiden på, før Ekstra Bladet afslørede sagen. (Foto: Stine Bolther)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere