Rumænsk teltlejr i Hellerup-park

Dybt inde i Dyssegårdsparken i Hellerup har formentlig rumænere slået sig ned i en lille ulovlig teltlejr. Jagten på sigøjnere i København får dem til at søge nye opholdssteder

Teltene er udstyret til et længere ophold i Dyssegårdsparken.(Foto: Johnny Frederiksen)
Teltene er udstyret til et længere ophold i Dyssegårdsparken.(Foto: Johnny Frederiksen)

Skjult bag en klynge træer i Dyssegårdsparken i Hellerup har en lille flok af formentlig rumænere slået lejr.

De to telte er udstyret med madrasser og dyner til fire sovepladser og det ser ud som om, at de ulovlige besøgende har tænkt sig at blive i parken længe.

Men det får de ikke lov til. Både Gentofte kommune og Nordsjællands politi var i dag ude for at se på den ulovlige telt-lejr.

- Vi traf ingen, men vi kommer tilbage senere, siger vagtchefen hos Nordsjællands politi.

Men da ekstrabladet.dk kom på besøg, var der én hjemme. Han tog benene på nakken, da vi gik gennem buskene og han efterlod et par Netto-poser med tøj og en stor flaske vand.

Teltlejren ligger få skridt fra et stisystem, der fører til villakvarteret i Dyssegård og S-stationen. En lokal beboer, der lufter sin hund dagligt i parken, fortæller, at teltene ikke stod der i går.

Justitsminister Lars Barfoed (K) har sagt, at 'der skal ikke være nogen blødsødenhed' overfor de kriminelle romaer fra Rumænien og Københavns overborgmester Frank Jensen vil også have dem ud af København, fordi de hjemløse sigøjnere kommer til hovedstaden i hundredevis hver uge.

De fattigdoms-kriminelle rumænere begår en bred vifte af forbrydelser fra betleri til små-tyverier, svindel og indbrud.

Bøde på 25 kr. og udvist
Domstolene og Udlændingeservice har nu også lagt en hård kurs.

23 rumænske sigøjnere, der 6. juli blev anholdt i en ulovlig telt-lejr på Amager Fælled og i en forladt postbygning i Njalsgade, blev udvist af hensyn til 'den offentlige orden' og sat på færgen til Polen med indrejseforbud i to år, selvom de er EU-borgere.

I går blev en 22-årig rumæner i Københavns dommervagt idømt en bøde på 25 kr. for ulovligt ophold i et kolonihavehus og Udlændingeservice gav ham et indrejseforbud i to år. Han blev derefter varetægtsfængslet i 13 dage med henblik på udsendelse af Danmark.

Det er muligvis 'jagten' på romaerne i København, der nu får dem til at søge efter mere diskrete ophold i omegnens parker.

Gentofte Kommune har 22 offentlige parker, men hér siger 'Park og Vej', at der ikke tidligere har været problemer med ulovlige teltlejre i kommunen.

1 af 3 Ingen hjemme. En af de ulovlige beboere tog benene på nakken, da ekstrabladet.dk kom på besøg.(Foto: Johnny Frederiksen)
2 af 3 Teltene er godt skjult bag en klynge træer i parken.(Foto: Johnny Frederiksen)
3 af 3 Teltene er udstyret til et længere ophold i Dyssegårdsparken.(Foto: Johnny Frederiksen)