Kommunen går ind i Netto-sagen

På et møde i formiddags mellem Nettos ledelse, Københavns kommune og politiet blev man enige om, at indsatsen omkring Blågaardsgadekvarteret skal intensiveres

Kommunen og center for sikker by går nu aktivt ind i konflikten på indre Nørrebro. (Foto: Kristian Linnemann)
Kommunen og center for sikker by går nu aktivt ind i konflikten på indre Nørrebro. (Foto: Kristian Linnemann)

I går meddelte Netto, at butikken på Blågaardsgade ville forblive lukket de næste fjorten dage efter gårsdagens hærværk på butikken. Samtidig sendte butikskæden et råb om hjælp til at få situationen i området stabiliseret.

Det råb er nu blevet hørt, og repræsentanter fra Københavns Kommune mødtes i dag med Nettos ledelse og politiet for at få overblik over situationen.

- Vi ved, at problemets kerne er en gruppe på cirka 10-15 unge mennesker, fortrinsvis over 18 år, der har været årsag til overgrebene på medarbejderne i Netto-butikken. I forhold til den gruppe unge har socialforvaltningen fået særlige midler til dæmme op for urolighederne på gadeplan, siger Lea Bryld der er leder af Center for sikker by til ekstrabladet.dk.

Ikke planer om nærpolitistation
Hos aktiveringsorganisationen Rababerland, der iværksætter projekter for og holder øje med de unge på indre Nørrebro, er man enige i kommunen og politiets vurdering af, at det er en lille kerne af utilpassede unge, der står bag den aktuelle ballade på Blågaardsgade.

Men projektets direktør, Bjarne Fey mener samtidig, at en nærpolitistation vil gave miljøet og sikkerheden på indre Nørrebro.

- Det ville være rigtig godt med en nærpolitistation i området omkring Blågaardsplads. Det ville give mere synlighed, og borgerne i området ville føle sig mere trygge, siger han.

En nærpolitistation var dog ikke oppe og vende på dagens møde mellem kommunen og Netto.

- Der var ikke nogen konkrete planer om at oprette en sådan (nærpolitistation red.). Vi har i stedet valgt at fokusere på projektet 'Din betjent', hvor flere politibetjente er blevet fast tilknyttet området. Borgerne og butiksejerne har mulighed kan genkende de lokale politifolk og har mulighed for at få deres direkte telefonnumre, og det mener vi, er en god måde at skabe tryghed på for borgerne og forretningslivet, siger Lea Bryld til ekstrabladet.dk

På dagens møde blev det samtidig besluttet, at sagens parter skal mødes igen jævnligt for at diskutere situationen i kvarteret.