Hospitalsfolk overfaldet af domsanbragt ægtepar

To kvindelige medarbejdere på Frederiksberg Hospital er blevet overfaldet af to patienter, et domsanbragt ægtepar, der har chikaneret den kinesiske ambassade. Den ene medarbejder er hårdt kvæstet

To patienter på Frederiksberg Hospital er anholdt for et groft overfald på to af hospitalets medarbejdere på psykiatrisk afdeling.

De anholdte er et domsanbragt vietnamesisk ægtepar, han 56 og hun 45 år.

Parret er domsanbragt, fordi de i årevis har chikaneret den kinesiske ambassade i Hellerup, fordi parret ønsker at blive kinesiske statsborgere. De plejer at hoppe over muren til den kinesiske ambassade, men hidtil har de ikke været voldelige.

En 30-årig kvindelig ansat, formentlig en sygeplejerske, er hårdt kvæstet og er kørt til Rigshospitalets traumecenter. Hun er blevet slået i hovedet med en brosten. Lægerne frygter, at hun har fået kraniebrud.

Den anden medarbejder på 61 år er blevet behandlet på Frederiksberg Hospital og er kommet lettere til skade.

Overfaldet skete kl. 19.02.

Politiet har endnu kun sparsomme oplysninger om overfaldet.

Chikane mod den kinesiske ambassade
Senest blev det vietnamesiske ægtepar varetægtsfængslet i april i surrogat på psykiatrisk afdeling, fordi de igen var sprunget over muren til den kinesiske ambassade.

Det skete dagen efter, at parret havde fået en dom til psykiatrisk behandling for lignende chikane.

Parret har tidligere siddet både i Vestre Fængsel og på psykiatriske afdelinger, men intet har virket.

De har gang på gang overtrådt politiets tilhold, om ikke at opsøge den kinesiske ambassade.

- Det er en sag, der har kørt i årevis, sagde anklager Birgitte Bundgaard til ekstrabladet.dk, da ægteparret igen blev varetægtsfængslet i april.

Ægteparret har flere børn, men kan ikke forstå, hvorfor de ikke kan blive kinesiske statsborgere.

Hos Regions Hovedstadens psykiatri kan informationsmedarbejder Helle Hartmann intet oplyse om sagen. Hun kan ikke sige, hvordan de psykiatriske patienter har fået fat i en brosten:

- Vi er ved at undersøge forløbet og der bliver taget hånd om personalet. Andet kan jeg ikke sige, siger hun.

Direktøren for Region Hovedstadens psykiatri Martin Lund er informeret om overfaldet på personalet, men har ingen kommentarer.