Dansk studerende anholdt i Hong Kong

26-årig dansk og fuld studerende anholdt i Hong Kong efter overfald på taxachauffør

Danskeren blev efter overfaldet anholdt foran taxaen og efterfølgende slæbt væk i håndjern på en båre. (Foto: Youtube)
Danskeren blev efter overfaldet anholdt foran taxaen og efterfølgende slæbt væk i håndjern på en båre. (Foto: Youtube)

Studiebøgerne er for øjeblikket lagt på hylden, efter at en 26-årig dansk mand i disse dage tilbringer tiden bag tremmer i et fængsel i Hong Kong i stedet. Danskeren, der dagligt læser på et universitet i byen, blev anholdt i den kinesiske metropol i torsdags efter et overfald på en taxachauffør.

Udenrigsministeriet bekræfter overfor ekstrabladet.dk, at danskeren er fængslet, men ønsker ellers ikke at uddybe sagen.

- Jeg kan ikke fortælle, hvorfor han er tilbageholdt, men vores konsulat er i kontakt med både ham og de pårørende, siger chef for Borgerservice Inge Durant, der bekræfter, at den 26-årige i øjeblikket sidder fængslet.

Ville stjæle chaufførens taske
Ifølge udenlandske medier angreb danskeren en taxachauffør under en køretur i byen Yau Ma Tei, hvor den 26-årige forsøgte at stjæle chaufførens taske.

Efter en voldsom usikker køretur lykkedes det imidlertid taxachaufføren at komme ud af bilen og låse den 26-årige mand inde. Herefter gik han angiveligt helt amok ved at smadre den ene bilrude indefra i forsøget på at komme fri.

Havde stoffer eller medicin på sig
I stedet kom politiet til undsætning og slæbte den 26-årige ud af vognen. Du kan se selve anholdelsen af den 26-årige dansker på videoen samt en rekonstruktion af overfaldet her .

Under anholdelsen fandt de lokale politimyndigheder også en mængde ikke nærmere specificerede stoffer eller medicin på den danske studerende, der angiveligt var beruset og som siden har været tilbageholdt.

Ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger studerer danskeren på et PolyU Internatioal-universitetet i Hongkong.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen