Voldtægtsdømt løsladt efter nye oplysninger

Hemmelig videooptagelse af 15-årig pige sår alvorlig tvivl om dom mod tre unge indvandrerdrenge fra Kolding

Den påståede voldtægt skulle ifølge pigens forklaring have fundet sted på dette toilet på banegården i Fredericia. (Foto: Anders Brohus)
Den påståede voldtægt skulle ifølge pigens forklaring have fundet sted på dette toilet på banegården i Fredericia. (Foto: Anders Brohus)

Den Særlige Klageret har med omgående virkning løsladt hovedmanden, den 17-årige Sharif Saloni, der i juni i år ved Vestre Landsret i Kolding blev idømt to år og tre måneders fængsel for voldtægt af en 15-årig pige, der er datter af en jurist.

Den påståede voldtægt skulle være sket på Fredericia Banegård.

- Det er ganske usædvanligt, at klageretten løslader en person, mens sagen genovervejes, men det er sket for min klient, siger en glad forsvarer Mette Grith Stage til jv.dk.

Hun vil ikke fortælle, hvad det nye bevismateriale indeholder, men ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger er der tale om en hemmelig privat videooptagelse med den 15-årige pige.

På videoen er der stærke beviser på, at pigen talte usandt ved byretten i Kolding og under ankesagen i landsretten.

Den Særlige Klageret har bestemt, at den dømtes afsoning skal afbrydes, mens retten overvejer, om sagen skal gå om. Det kan tage måneder.

Hvis de dømte frifindes, kan det ende med at den 15-årige pige sigtes for falsk anmeldelse og usandt vidneudsagn under ed.

Under sagen har både landsret og byret lagt vægt på pigens forklaring.

Dommer Niels Deichmann fra retten i Sønderborg var ekstraordinært indsat som retsformand under sagen i landsretten, fordi pigens juristuddannede far er ansat ved retten i Kolding

Drengene har under hele sagen forklaret, at pigen frivilligt fulgte med dem fra en perron, ned i en tunnel og hen til toilettet, hvor en af dem - den 16-årige Sharif Saloni - havde samleje med hende.

Hans to kammerater, 15-årige Mahmoud Walid Fathi og 17-årige Mahmoud El-Abed El-Ahmad, blev dømt for at have løftet pigen op i en vask og holdt hende fast.

Mette Grith Stage har slået på, at der på toilettet ikke er fundet tekniske beviser, der støtter pigens forklaring.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere