Anklager: Camillas vidne ubrugeligt

Tvivler på tidligere forsvarers troværdighed

Mudderkastningen er for alvor begyndt forud for tirsdagens retsmøde i sagen mod Camilla Broe. Den udleverede dansker har via sin forsvarer anmodet om at lade sin tidligere advokat, Michael Rosen, vidne per telefon ved retsmødet 1. December. Rosen befinder sig på det tidspunkt i Californien i forbindelse med en anden sag, men Broes forsvarer, Theresa Van Vliet, har brug for Rosen til at bekræfte, at den i dag 42-årige dansker var samarbejdsvillig, da det amerikanske narkopoliti, DEA, i 2001 konfronterede hende første gang i sagen om smugling af 106.000 ecstasy-piller.

Anklager i sagen, Armando Rosquete, vil ikke modsætte sig Rosens medvirken per telefon, men anfører i nyt dokument, at han stiller sig skeptisk over for brugbarheden af Rosens udsagn.

- Folk i retten kan ikke se hans mimik, tyde hans kropssprog eller bedømme, hvorfor han eventuelt tøver under sit vidneudsagn, anfører Rosquete i dokumentet.

Tungt skyts

Anklagemyndigheden tager selv det tunge skyts med i retten på tirsdag – i form af den tidligere Special Agent Joseph Kilmer fra DEA, der har ledet efterforskningen af det sagskompleks, Broe er tiltalt i. Kilmer bor og arbejder i dag i Australien, men anklageren bekræfter, at agenten flyves til Florida for at kunne være til stede ved mødet i Magistrates Court i Miami, der begynder klokken 9.00 om morgenen, lokal tid.

Ved mødet, hvor Ekstra Bladet vil være til stede, får forsvarer Van Vliet lejlighed til at argumentere for, hvorfor hun mener, sagen mod Broe skal annulleres på grund af forældelse og/eller smøl fra de amerikanske myndigheders side. Såfremt Van Vliet får medhold i sit synspunkt kan man ifølge Ekstra Bladets oplysninger forvente, at anklageren vil appellere.

Selve retssagen mod Broe er fra domstolens side sat til at begynde mandag 7. december.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere