Far fængslet for hvidvask af hashformue

Som søn så far. Nu er faren til en af de senere års mest eftersøgte forbrydere fængslet for at bruge hashformue til at købe lejligheder

Faren til den mistænkte i en omfattende hashsag er nu blevet fængslet - sigtet for at have hvidvasket sønnens penge ved at købe to lejligheder i Bulgarien.

De to lejligheder, til en værdi af 738.000 kroner, blev købt for et par år siden. Fredag blev den mistænkte så fængslet for 12 dage ved et lukket retsmøde i Dommervagten. Over for politiet har manden dog nægtet at udtale sig.

Det er narkosektionen ved Københavns Politi, der efterforsket sagen.

- Jeg kan sige så meget, at vi venter flere anholdelser, siger politikommissær Steffen Th. Steffensen.

Den omfattende hashsag stammer fra 2004, hvor 13 ton hash blev smuglet ind i landet på en sejlbåd. Politiet mener, at sønnen var med til at hente tre af de mange ton i Slagelse og smugle dem videre til Norge.

Da jorden begyndte at brænde under ham, flygtede han til Spanien, hvor han ifølge sigtelsen mod ham fortsatte med at sende hash til sit hjemland.

Op imod 10 ton skulle han have smuglet til Danmark. Samtidig har han sørget for at betalingen, omkring 80 millioner kroner, blev hentet ud af landet.

Men sønnens held løb ud i sommer, hvor han blev anholdt af de spanske myndigheder og overført til Danmark.

Københavns Politi er nu ved at lægge sidste hånd på anklageskriftet mod ham. Det forventes at sagen kan komme for retten til foråret.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere