21-årig kvinde gjorde mand blind med stilethæl

En ung kvinde sidder i dag på anklagebænken, hvor hun er tiltalt for at have slået en mand ned og gjort ham delvist blind ved at hamre en stilethæl i øjet på ham

Retssagen mod en 23-årig kvinde fra Kolding indledes her til eftermiddag i Vestre Landsret, hvor hun står tiltalt for et markabert overfald på en jævnaldrenede mand.

Sagen går tilbage til april 2007, hvor manden og kvinden havde mødt hinanden på værtshuset Lanternen i Kolding en sen nattetime. Da der opstod uoverensstemmelser mellem de to, valgte kvinden senere på natten - flankeret af to mandlige venner - at dukke op på mandens adresse i byen og tiltvang sig adgang.

Opsøgte mand med 'bodyguards'
Her udviklede skænderiet, som er uvist hvad drejede sig om, sig til håndgemæng. Blandt andet tog kvindens to medbragte 'bodyguards' kvælertag på manden, nikkede ham skaller og slog løs med næverne. Som om det ikke var nok, gik den dengang kun 21-årige kvinde til angreb med sin stilethæl.

- Hun er meget ked af denne her sag. Hun har forklaret, det slog klik, og hun fik delvist et blackout og kan ikke huske alt, hvad der skete, oplyser kvindens forsvarer Mette Grith Stage til ekstrabladet.dk.

Fik stilethælen i øjet
Kvinden tog skoen af og hamrede løs med stilethælen, som ramte manden i det ene øje, der ifølge anklageskriftet 'måtte opereres flere gange'.

Den unge overfaldskvinde og hendes kammerater valgte dog selv at køre manden til skadestuen, hvor man efterfølgende kunne konstatere, at manden var blevet blind på det beskadiget øje.

Truede offer til at holde kæft
De to mænd blev sidste år dømt henholdsvis 1 og 9 måneders fængsel, hvoraf seks blev gjort betinget. Blandt andet også for trusler, at 'han skulle holde sin kæft om det der var sket' og at 'de ville smadre ham endnu mere eller lignende, hvis han sladrede til politiet.'

Den unge kvinde blev i byretten i Kolding i første omgang idømt 2 ½ års fængsel for særdeles grov vold og legemsbeskadigelse, men i landsretten blev hun frikendt for den 'strenge voldsparagraf'.

Den 23-årige kvinde er efterfølgende blevet mentalundersøgt, og landsretten skal i dag igen skal tage stilling til kvindens skæbne - denne gang dog for tiltaleforholdet om 'grov vold' i stedet.

ekstrabladet.dk følger sagen, hvori der falder dom ved 16-tiden.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere