Kørte over for rødt 12 gange

Dramatisk biljagt i København - 40-årig sprit-påvirket mand legede spøgelsesbilist

Det er et held, at ingen kom til skade, da en 40-årig bilist tidligt lørdag morgen trådte på speederen og overtrådte diverse færdselsregler i ekstrem grad i København.

Under jagten på manden noterede politiet sig blandt andet, at han kørte over for rødt 12 gange, og at han på en længere strækning kørte i den modsatte vejbane, som en anden spøgelsesbilist.

Sagen begyndte på Amager klokken 04:13.

Her fik en patrulje øje på en rød Volvo F 40 med tre mænd i. Politiet ville rutinemæssigt stoppe bilen, men så tog fanden ved bilisten.

Han kørte af sted på Amager Boulevard mod Bella Centret og fortsatte ud på Sjællandsbroen. Her kom han op på at køre 200 km/t.

Da han nærmede sig Sydvestkvarteret og Borgmester Christiansens Gade kørte han i den modsatte vejbane.

- Han kørte i modsatte vejbane i noget tid, så modkørende bilister måtte op på fortovet eller søge ind i midterrabatten for at undgå sammenstød, fortæller efterforskningsvagtleder Henrik Vedel, Københavns Politi til ekstrabladet.dk

Politiet valgte på et tidspunkt at afstå fra at forfølge manden yderligere, fordi det blev for farligt for andre.

Men da bilisten troede sig sikker og havde sat farten ned i Blommehaven i Valby, kom en patruljevogn 'listende' om et hjørne, og Volvoen kunne stoppes og manden anholdes.

Alkometret viser, at manden var påvirket.

Selvom politiert ikke kræver ham varetægtsfængslet, lægger man nu an til en særdeles alvorlig straffesag mod manden.

- Men vi vil gerne have at bilister eller andre, som har følt sig i fare, melder sig, siger Henrik Vedel, Københavns Politi.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere