Psykisk syg drabsmand undgår fængsel

Psykisk syg mand på 36 år kendt skyldig i drab og usømmelig omgang med lig i november sidste år. Han er dømt til anbringelse på psykiatrisk afdeling

Han kendte dem ikke, men alligevel valgte en 51-årig mand fra Vildbjerg i november sidste år at følge en 36-årig mand og en kvinde til hendes lejlighed i Aulum. Få timer senere lå den 51-årige død på gulvet, dræbt af adskillige knivstik i overkroppen.

Retten i Herning har nu fundet den 36-årige skyldig i drabet, men på grund af psykisk sygdom undgår han at komme i fængsel. I stedet er han dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling.

I dommen er den 36-årige, der er fra Holstebro, også fundet skyldig i usømmelig omgang med lig, fordi han urinerede på den afdøde.

Desuden truede han kvinden i lejligheden med ordene: 'Der kan du se, jeg kan også sprætte maven op på dig.'

Inden forbrydelsen i lejligheden havde den dømte været til julefrokost med kvinden. Derefter traf de den 51-årige, som så gjorde dem følgeskab.

I øvrigt er kvinden blevet tilkendt en erstatning på 40.900 kroner, som blandt andet skyldes, at han ødelagde nogle af hendes ting i lejligheden.

Den 36-årige modtog dommen, oplyser retten.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere