Nye anholdelser i JP-terrorsag

En højtstående pakistansk officer er blandt fem personer, som er anholdt i forbindelse med terrorplanen mod Jyllands-Posten

Den canadiske forretningsmand Tahawwur Rana menes at have været pengemanden bag planerne om at bombe Morgenavisen Jyllands-Posten. (Foto: CBS)
Den canadiske forretningsmand Tahawwur Rana menes at have været pengemanden bag planerne om at bombe Morgenavisen Jyllands-Posten. (Foto: CBS)

CHICAGO (ekstrabladet.dk): Terrorsagen mod to mænd, som er anklaget for at ville bombe Jyllands-Posten, har ført til en række nye anholdelser, oplyser amerikanske medier.

De pakistanske myndigheder har i løbet af de seneste par uger pågrebet fem personer, som menes at have haft forbindelse til de to mænd, som sidder fængslet i Chicago.

Blandt de fem anholdte er en tidligere højtstående pakistansk officer med rang af oberst eller brigadegeneral, skriver New York Times.

Den pakistanske officer skulle være identisk med manden, som i anklageskriftet mod de to Chicago-mænd optræder som henholdsvis ’A’ og ’B’.

Han skulle ifølge avisen have tætte forbindelser til terrorgruppen Lashkar-e-Taiba samt Ilyas Kashmiri, chef for den al-Qaeda-relaterede gruppe Harakat-ul Juhad Islami.

Elever på militærakademi
De to mænd fra Chicago - David Headley (49) og Tahawwur Rana (48) – er tidligere elever ved det pakistanske militærakademi Hasan Abdal og forblev i kontakt med tidligere studiekammerater, heriblandt officerer i Pakistans militær.

De to mænd tilhørte en gruppe af tidligere studerende, som kaldte sig selv for 'abdalians' i et chatforum på Internettet, fremgår det af anklageskriftet.

Det var netop en chat-besked fra Headley i oktober 2008, hvor han opfordrede til vold over Jyllands-Postens Muhammed-tegninger, som vakte myndighedernes mistanke.

David Headley er en amerikansk statsborger, som i 2006 skiftede navn fra Daood Gilani. Tahawwur Rana er en canadisk forretningsmand. De har begge pakistansk baggrund.

Headley og Rana mistænkes for at være del af et større netværk, som ud over planerne om et angreb mod Jyllands-Posten også sættes i forbindelse med massakren i Mumbai i Indien i 2007.

166 mennesker dræbt
De indiske myndigheder har indledt en efterforskning af Headley og Rana, som angiveligt befandt sig i Indien i månederne op til terrorangrebet, som kostede 166 mennesker livet.

En højtstående politichef har fortalt indiske medier, at Headley boede på Taj Mahal Palace og Tower hotel – et par af målene for angrebet.

Indiens indenrigsminister, Palaniappan Chidambaram, fortalte i sidste uge ved et pressemøde, at forbindelsen mellem Headley og Rana og terrorangrebet er genstand for en undersøgelse.

- Han (Headley, red.) besøgte Indien adskillige gange før angrebet. Vi skal nu have klarlagt forbindelsen, sagde Chidambaram.

David Headley og Tahawwur Rana vil begge blive fremstillet i retten i Chicago i begyndelsen af december.

1 af 3 Rana nægter sig skyldig i alle anklager, mens Headley ifølge FBI har erkendt terrorplanerne i Danmark. (Foto: AP)
2 af 3 Mindst 166 mennesker blev dræbt og 308 andre såret, da terrorister gik til angreb i Mumbai. (Foto: AP)
3 af 3 Den canadiske forretningsmand Tahawwur Rana menes at have været pengemanden bag planerne om at bombe Morgenavisen Jyllands-Posten. (Foto: CBS)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere