16-årig anholdt for vold i S-tog

16-årig fra Albertslund anholdt for at tæske og spytte på 57-årig kvinde i S-tog

De gode tip fra offentligheden førte til identifikation af og anholdelse af den unge voldsmand. (Politifoto)
De gode tip fra offentligheden førte til identifikation af og anholdelse af den unge voldsmand. (Politifoto)

En blot 16-årig dreng fra Albertslund blev i nat anholdt for at slå en 57-årig kvinde flere gange i hovedet med knytnæveslag i S-toget mellem Høje Taastrup Station og Taastrup Station den 22. oktober i år.

- Vi hentede ham klokken 04.00 på hans bopæl. Han havde været på nettet og læse ekstrabladet.dk og vidste godt, hvorfor vi kom, siger efterforskningsleder ved Københavns Vestegns Politi, Per Nørgaard, til ekstrabladet.dk.

Den unge mand blev i går efterlyst med stillfotos og optagelser fra voldsorgiet, og det førte til en lang række henvendelser til politiet.

- Vi fik oplyst drengens navn fra flere af hinanden uafhængige kilder, og kunne hente ham ind på baggrund af de gode informationer fra offentligheden, siger Per Nørgaard.

Drengen gik amok på den 57-årige kvinde, da hun bad ham tage sine beskidte sko ned fra sædet i S-toget og efter at have spyttet kvinden i hovedet slog han hende tre gange i ansigtet med knytnæver, hvilket efterlod kvinden med hævelser og lettere skrammer i ansigtet samt et grimt chok overoplevelsen.

Bor hos mor og far
Drengen bor hjemme hos sin far og mor.

- Han fulgte med uden dramatik, og uden at han har erkendt det under en formel afhøring, så er vi sikre på, at 'han er vores mand'. Han er totalt ukendt af politiet og er ved at uddanne sig på en produktionsskole, siger Per Nørgaard, der oplyser, at den formelle afhøring af voldsmanden finder sted klokken 10 i dag.

En handling som den drengen har begået bliver typisk takseret til 20 dages ubetinget fængsel.

- Jeg vil tro, at der bliver tale om noget rabat til den unge mand. Der vil blive taget hensyn til hans unge alder og hans igangværende uddannelse, vi er jo ikke ude på at ødelægge folk fuldstændig, siger Per Nørgaard til ekstrabladet.dk.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere