Betjente frikendt for vold under uro

Statsadvokat afviser klage om politivold fra ældre palæstinenser i København. Ifølge unge uromagere var politivolden årsag til urolighederne sidste februar

Det var på sin plads, at københavnske betjente i februar sidste år slog en ældre palæstinensisk mand med politistav på Nørrebro i København.

Det mener Statsadvokaten, der efter halvandet års efterforskning nu fejer mandens klage over volden af banen.

- Vi finder ikke, at der er grundlag for at rejse sigtelse mod betjentene, og der bliver heller ikke rejst kritik af dem, siger statsadvokat Lise Lotte Nilas.

Efterforskningen har ifølge statsadvokaten vist, at betjentene slog manden med stav, men at det "ikke var uberettiget, fordi manden blandede sig i politiarbejdet".

Den ældre mand blev også væltet omkuld af betjentene, men heller ikke det giver anledning til kritik fra statsadvokaten.

- Han blev formentlig skubbet tilbage, da han forsøgte at komme gennem en afspærring. Men ikke på en måde som, vi vurderer, er strafbar, siger Lise Lotte Nilas.

Ifølge flere ophidsede unge brugte politiet også racistiske vendinger, men det fandt Statsadvokaten ikke belæg for i sin undersøgelse.

Episoden fandt sted forud for de voldsomme uroligheder med bilafbrændinger på Nørrebro i februar sidste år, der langsomt spredte sig til hele landet.

Efterfølgende har flere unge sagt, at det netop var den hårdhændede behandling af palæstinenseren, der fik dem til at gå amok, mens andre har henvist til genoptrykningen af Muhammedtegningerne og andre igen har givet politiets forøgede gadevisitation skylden.

Den palæstinensiske mand har nu mulighed for at klage til Rigsadvokaten over Statsadvokatens afgørelse.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere