Politileder udskrevet og skal afhøres

Politilederen, der fik en kniv igennem sig og trak sin pistol mod psykisk syg mand i Aalborg, er udskrevet fra hospitalet og skal afhøres af statsadvokaten

Politilederen, der fik en kniv igennem sig under tvangsindlæggelsen af en psykisk syg mand i Aalborg i fredags, er udskrevet fra hospitalet.

Politimanden skal i morgen afhøres af statsadvokaten for Nord- og Østjylland om det eller de skud, der kostede den 34-årige Bo Houen Jørgensen livet.

Den anden sårede politimand er fortsat indlagt og er opereret flere gange for et knivstik i armen.

- Så det er uvist, hvornår vi kan tale med ham, siger statsadvokat Kirsten Dyrman.

Den udskrevne politimand er en såkaldt udeleder, der er særligt uddannet til at tage sig af psykisk syge og farlige gerningsmænd.

Politiet blev tilkaldt af en læge, som skønnede, at betingelserne for en tvangsindlæggelse af Bo Houen Jørgensen var opfyldt.

De to hovedkriterier for en tvangsindlæggelse er dels, at en person er psykotisk, dels vurderes at være farlig for sig selv eller andre og derfor bør indlægges på et psykiatrisk hospital mod sin vilje.

Vurderingen på såkaldte røde papirer foretages ikke af psykiatere, men i alle tilfælde og også i Bo Houen Jørgensens tilfælde af en almindeligt praktiserende læge, oplyser statsadvokat Kirsten Dyrman.

- Vi har ikke helt klarhed over, hvorfor og af hvem lægen blev tilkaldt i første omgang, siger hun.

Det skal nu opklares, hvordan det kunne gå til, at betjentene endte med at skyde på den 34-årige, som nægtede at lade sig tvangsindlægge og i stedet gik til angreb på politiet med en stor kniv.

En tredje betjent har allerede under en afhøring oplyst, at to betjente trak deres våben og skød, da tvangsindlæggelsen løb løbsk.

Statsadvokaten vil ikke bekræfte, at udelederen var en af de to, som det ellers fremgik af oplysninger i går fra chefpolitiinspektør Jørn Aabye i Nordjyllands Politi, at han var.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere