Mafiaboss anholdt efter 15 års flugt

På få uger har italiansk politi anholdt tre fremtrædende mafialedere i Syditalien og på Sicilien

Domenico Raccuglia har været på flugt i mere end 15 år. Nu er han anholdt. (Foto: screenshot fra Google-søgning)
Domenico Raccuglia har været på flugt i mere end 15 år. Nu er han anholdt. (Foto: screenshot fra Google-søgning)

Italiensk politi har anholdt en mafiaboss på Sicilien, efter at han har været på flugt fra myndighederne i over 15 år. Anholdelsen er ifølge regeringen et alvorligt slag mod forbrydersyndikatet.

Domenico Raccuglia, der anses for at være det mest eftersøgte medlem af Cosa Nostra efter mafialederen Matteo Messina Denaro, er blevet idømt livsvarigt fængsel tre gange in absentia for drab og andre forbrydelser. Han er blandt andet dømt for at have myrdet en 14-årig dreng, som var søn af et tidligere mafiamedlem, der samarbejdede med politiet. Drengen blev holdt som gidsel i to år, før han blev dræbt, og hans lig blev kastet ned i et syrebad.

Indenrigsminister Roberto Maroni siger, at Raccuglia reelt var nummer to i Cosa Nostra.

Han blev pågrebet af politifolk i et hus nær Trapani på det vestlige Sicilien. Han forsøgte at flygte fra en balkon i den lejlighed, hvor han opholdt sig, men politiet havde omringet bygningen.

Raccuglia blev anset for at være en potentiel ny leder af Mafiaen i Palermo.

Den italienske indenrigsminister sagde tidligere på måneden, at over 3.600 mafiamedlemmer er blevet anholdt i de seneste 18 måneder, deriblandt 15 af de 30 mest efterlyste. Italiensk politi pågreb for to uger siden en af de mest eftersøgte mafiabosser, Salvatore Russo, som ledede en Camorra-klan i Napoli med hans navn. Dagen efter hans anholdelse blev hans bror, Pasquale Russo, pågrebet. Han var også blandt de mest eftersøgte mafialedere i Italien og havde været på flugt siden 1993.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere