Politimand var uddannet til psykisk syge

Den ene betjent, der blev såret og skød mod en psykisk syg mand i Aalborg, var særligt uddannet til at anholde farlige gerningsmænd.

En af de sårede betjente fra fredagens konfrontation med en psykisk syg mand i Aalborg var særligt uddannet til at tage sig af potentielt farlige gerningsmænd.

Der var tale om en såkaldt indtrængningsleder, oplyser chefpolitiinspektør Jørn Aabye i Nordjyllands Politi.

- Han vidste alt om anholdelser af psykisk syge, siger chefpolitiinspektøren.

Der er altså ingen grund til at klandre politiet for mangel på indsigt i at forholde sig til psykisk syge, mener chefpolitiinspektøren.

Statsadvokaten for Nord- og Østjylland undersøger episoden, hvor den 34-årige Bo Houen Jørgensen blev skudt i hovedet af politifolk. Forinden havde han stukket to betjente med kniv. Den ene af dem var indtrængningslederen.

- Han var særligt uddannet og kendte de rigtige taktikker. Men man skal kende detaljerne for at forstå, hvorfor det ikke lykkedes at anholde manden, som det var tænkt, og hvorfor lederen måtte trække sit tjenestevåben mod ham. Men det er jeg afskåret fra at fortælle om på grund af statsadvokatens efterforskning, siger chefpolitiinspektør Jørn Aabye.

De to sårede betjente er stadig indlagt og ventes i løbet af ugen afhørt af statsadvokaten for Nord- og Østjylland.

- Jeg skal undersøge, om de har begået noget strafbart eller i øvrigt har håndteret sagen efter reglerne, siger statsadvokat Kirsten Dyrman.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere