Dødsdømt fik chipspose af sin mor

Tjostolv Moland fik igen søndag besøg af sin mor i fængslet i Congo. Meningen var, at han skulle tilses af en læge - men han måtte nøjes med chips

Der var Sørlandschips til Tjostolv Moland, da han for tredje dag i træk fik besøg af sin mor i fængslet i Congo. (Foto: Tore Bergsaker)
Der var Sørlandschips til Tjostolv Moland, da han for tredje dag i træk fik besøg af sin mor i fængslet i Congo. (Foto: Tore Bergsaker)

For tredje dag i træk fik den dødsdømte nordmand Tjostolv Moland søndag besøg af sin mor.

Moderen, Mathilde Moland, kom til fængslet i Kisangani, Congo, sammen med blandt andet lægen Terje Erlid, som efter planen skulle tilse nordmanden. Men efter lang tids ventes afviste fængselspersonalet at lade lægen få fysisk kontakt med Tjostolv Moland eller hans meddømte Joshua French. Det skriver Dagbladet.no.

Fik chips af mor
I stedet måtte Moland nøjes med en gudstjeneste med den norske præst Rune Edvardsen. Da han bagefter fik lov at være alene med sin mor i et opholdsrum, fik han også en pose norske Sørlandschips, som Mathilde havde med til ham.

Moland og French sidder fængslet for at have dræbt en congolesisk chauffør. De er begge dødsdømte, men har anket afgørelsen. Tjostolv Moland har i længere tid kæmpet med eftervirkninger af malaria.

Sidste uge blev han dog erklæret rask nok til, at ankesagen kunne begynde.

Mor rejser hjem mandag
Efter planen rejser Mathilde Moland hjem til Norge mandag, skriver Dagbladet.no. Hun håber dog at få lov til at besøge sin søn én gang til inden hjemrejsen.

Joshua French siger til den norske avis, at han ikke selv ønsker sin familie på besøg. Han vil ikke udsætte dem for den mediebevågenhed, de to nordmænds sag har.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere