Moland har raskmeldt sig selv

...Men bad derefter om lægehjælp. Endnu et retsmøde i Congo-sagen er gået i gang - nordmændene har set 'Prison Break' mens de venter på dommeren

Tjostolv Moland og Joshua French er tilbage i retten. (Arkivfoto: Kristian Helgesen)
Tjostolv Moland og Joshua French er tilbage i retten. (Arkivfoto: Kristian Helgesen)

Endnu en begivenhedsrig dag i retten er tilsyneladende skudt i gang i Congo.

Ankesagen mod de to dødsdømte nordmænd Joshua French og Tjostolv Moland blev startet her i formiddag - og allerede fra starten påberåbte den ene af de to nordmænd sig opmærksomhed.

Rask eller ikke
Da den malariaramte og psykisk ustabile Tjostolv Moland ankom til retslokalerne skreg han 'I det er det Rhodesias frigørelsesdag'.

Ifølge VG's journalist på stedet, virker Moland bestemt ikke stabil.

Før han ankom til retten skal Moland ellers have meldt sig rask og bedt om at blive udskrevet fra sygehuset for at blive ført tilbage til fængslet, hvor Joshua French sidder.

Da den 28-årige dødsdømte kom til retslokalet vendte han dog på en tallerken og sagde, at han ikke har det godt og ønsker lægehjælp. Ifølge lægen er nordmanden ikke stærk nok til at stå op under retssagen.

Ser Prison Break
Der hersker lige nu stor usikkerhed om, om han skal tilbage til fængslet eller ej.

I mellemtiden har han kunnet hente inspiration i 'Prison Break, som er blevet vist på storskærm i retten, mens Moland og French ventede på dommerne.

Serien hander ironisk nok handler om en dødsdømt mand, som får hjælp af sin bror til at flygte fra fængslet...Ved tidligere møder er der blevet spillet Celine Dion i pauserne, og før retten er blevet sat.

Tilståelsesbrev centralt
Ifølge VG er det helt store emne i dag det tilståelsesbrev, som Moland i går indrømmede, at han har skrevet.

French har protesteret og nægtet, at hans kammerat dræbte chaufføren Abedi Kasongo.

Dommerne mener dog, at brevet skal tolkes som en tilståelse.

Ifølge VG findes der dog to breve - begge dateret 7. november. I det andet brev - som ikke er blevet læst frem i retten - står der, at Moland ikke ved, hvem der har dræbt chaufføren, og at han derfor ikke kan bede om tilgivelse for det.

VG har kontronteret overdommer Pascal Moliba med, at der eksisterer endnu et brev. Hans svar lød, at det vigtigste er blevet fremlagt i retten.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere