Drama om superhospital

DF på kraftig retræte om placering af nyt stort sygehus i Vestjylland

Keistian Thulesen Dahl var med i dramaforhandlingerne om det nye superhospital. (Foto: Polfoto)
Keistian Thulesen Dahl var med i dramaforhandlingerne om det nye superhospital. (Foto: Polfoto)

Dansk Folkeparti er tydeligvis på retræte under slutspurten i de igangværende finanslovsforhandlinger.

Det er sagen om placering af et nyt superhospital i Vestjylland, der giver problemer. Ikke mindst for DF, der i går krævede en placering nærmere Holstebro. Helt præcist i Aulum. Mens VK har lagt sig fast på en placering i Gødstrup tæt ved Herning.

Blød retorik
Al DF-snak om 'krav' var ved 19.30-tiden forduftet til fordel for langt blødere retorik.

- Jeg tror regeringen er ret bekendt med vores holdning til placering af sygehuset i det vestjyske. Det grundlag, der ligger nu, synes vi ikke er tilfredsstillende. Regeringen har jo sin holdning, og den er jo også rimelig krystalklar. Det må vi se, hvordan vi får landet, siger DF's chefstrateg og hovedforhandler Kristian Thuelsen Dahl her til aften.

DF's leder Pia Kjærsgaard lagde ud på aftenen på samme måde op til en blød landing i sygehus-sagen.

Hun er ganske klar over at sygehusets placering er hjerteblod for statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der over for Folketinget har fastslået, at supersygehuset bliver placeret i Gødstrup - og ikke alle mulige andre steder.

Holstebro som kompromis
Alt tegner derfor til et kompromis - måske allerede i aften, når TV-stationerne har forladt stengangene i Finansministeriet.

Et kompromis, der betyder at Holstebro Sygehus vil leve videre under en eller anden form. Måske ikke i form af et akutberedskab, men måske snarere som et ældrehospital. Det vil være en markant indrømmelse til DF, der til gengæld så må æde at superhospitalet alligevel bliver bygget i Gødstrup ved Herning.

Finansminster Claus Hjort Frederiksen (V) afviste tidligere på aftenen over for Ekstra Bladet at udtale sig om sygehus-sagen.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere