Muslimsk major kaldt 'kamel-rytter'

Major Nidal Malik Hasan, som stod bag massakre på amerikansk militærbase, blev mobbet med sin arabiske baggrund

Nidal Malik Hasan ville ud af hæren, fordi han blev drillet med sine arabiske rødder. Dette foto stammer fra hans tid som lægestuderende på F. Edward Hebert School of Medicine i 2000. (Foto: AP)
Nidal Malik Hasan ville ud af hæren, fordi han blev drillet med sine arabiske rødder. Dette foto stammer fra hans tid som lægestuderende på F. Edward Hebert School of Medicine i 2000. (Foto: AP)

Fort Hood-gerningsmanden, major Nidal Malik Hasan, ville fri af sin kontrakt med den amerikanske hær, efter at han blev mobbet i militæret og blandt andet kaldt for 'kamel-rytter' - et nedladende udtryk rettet mod hans arabiske baggrund.

Nidal Malik Hasans familie fortæller amerikanske medier, at den 39-årige major og militærpsykiater, som er født i USA, men har palæstinensiske forældre, havde hyret en advokat for at hjælpe ham ud af hæren.

- Han blev mere og mere bitter over krigen i Irak og Afghanistan. Efter den 11. september 2001 blev han drillet og chikaneret i hæren og blandt andet for kamel-rytter, siger fætteren Nader Hasan til ABC News.

Skudt fire gange
Nidal Malik Hasan, en stærkt troede muslim, dræbte 13 personer og sårede over 30 andre, da han torsdag åbnede ild med to håndvåben på den amerikanske militærbase Fort Hood i Texas.

Hasan overlevede selv massakren med fire skudsår og er nu i myndighedernes varetægt. Han er endnu ikke blevet afhørt om episoden.

De amerikanske myndigheder har indledt en omfattende efterforskning af massakren. Den skal blandt andet fastslå, om militæret havde overset en række faresignaler, som kunne have forhindret tragedien.

Råbte 'Allahu Akbar'
Samtidig advarer USA's hærchef, general George Casey, imod, at man tager for givet, at det var majorens muslimske tro, som motiverede til skyderiet.

- Jeg er bekymret for, at disse tiltagende spekulationer kan føre til et tilbageslag for vore muslimske soldater. Og jeg har bedt vore ledere i hæren om at være på vagt over for dette, siger Casey til det amerikanske tv-kanal CNN.

Flere øjenvidner til massakren har sagt, at Hasan råbte 'Allahu Akbar' ('Gud er større' på arabisk), inden han begyndte at skyde omkring sig.

Der er omkring 3000 muslimer, der gør tjeneste i USA's væbnede styrker.

1 af 2 13 mennesker omkom, mens 30 andre blev såret i skyderiet. (Foto: AP)
2 af 2 Nidal Malik Hasan ville ud af hæren, fordi han blev drillet med sine arabiske rødder. Dette foto stammer fra hans tid som lægestuderende på F. Edward Hebert School of Medicine i 2000. (Foto: AP)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere