Dansk journaliststuderende anholdt i Iran

Den forsvundne Niels Krogsgård er fundet i fængsel i Iran - deltog i demonstration

(Foto: Privatfoto)
(Foto: Privatfoto)

Den 31-årige danske journaliststuderende, Niels Krogsgård, der har været forsvundet, er blevet fundet i et fængsel i Iran. Det oplyser Dansk Journalistforbund.

Tilsyneladende er han blevet anholdt i forbindelse med en anti-regeringsdemonstration onsdag.

- Et øjenvidne har set ham blive anholdt under demonstrationen, fortæller Monir Zaarour fra det internationale journalistforbund (IFJ) i Bruxelles til ekstrabladet.dk.

Det er IFJ, der har fundet frem til danskeren og videregivet oplysningerne til Dansk Journalistforbund, som selv har meddelt det til Udenrigsministeriet og til Niels Krogsgårds familie.

Ikke bekræftet

Trods oplysningerne fra Dansk Journalistforbund har de danske myndigheder dog endnu ikke fået bekræftet, at 31-årig dansker sidder i Tehran.

Den danske ambassade er i fuld gang med at undersøge de mange oplysninger, og i samarbejde med de iranske myndigheder forsøger ambassadens folk at finde frem til Niels Krogsgård.

Det oplyser centerchef Charlotte Slente fra Borgerservice, der er den del af Udenrigsministeriet.

- Vi sætter ind, hvis og når vi lokaliserer ham, såfremt de her forlydender skulle tale sandt. Det ved vi ikke endnu. Indtil videre skal vi have lokaliseret Niels Krogsgård, og vi har sat alle gode kræfter ind, siger Charlotte Slente.

Ikke vores ansvar
Niels Krogsgård er ved at færdiggøre sin uddannelse som journalist på Syddansk Universitetscenter. Han er i Teheran sammen med en studiekammerat, fordi de vil skrive deres afsluttende opgave om iransk politik.

Journalistuddannelsen i Odense afviser, at have ansvaret for, at en studerende er blevet anholdt i Iran:

- De skulle holde sig fra demonstrationer, forklarer studieleder Anne Lea Landsted til Ritzau

ekstrabladet.dk har været i kontakt med Niels Krogsgårds søster og hans far, som dog ikke ønsker at udtale sig.

ekstrabladet.dk følger sagen...

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere