Journalist-kammerat var tæt på anholdelse

Journaliststuderende Henrik Fallesen var selv tæt på at blive anholdt af de iranske sikkerhedsstyrker. Det fortæller hans far til TV2 Fyn

Den forsvundne danske journalist Niels Krogsgårds studiekammerat Henrik Fallesen var tæt på at blive anholdt af de iranske sikkerhedsstyrker i Teheran. Det oplyser hans far til TV2 Fyn.

- Det var kun på et hængende hår, at Henrik ikke blev anholdt. Han kom i sikkerhed i en boghandel, fortæller faren til TV2/Fyn - der dog ikke sætter navn på sin kilde.

Henrik Fallesen ankom fredag middag til Danmark efter råd fra den danske ambassade, der ikke kunne garantere hans sikkerhed i Iran.

De to studerende var onsdag til stede ved en demonstration mod det iranske styre i Teheran. Det kom til uroligheder, og der blev kastet med tåregas, så de to studerende blev adskilt fra hinanden. Henrik Fallesens far fortæller videre, at Henrik ikke så, at Niels Krogsgård blev anholdt. Derfor kontaktede Henrik Fallesen efterfølgende den danske ambassade i Teheran.

Henrik Fallesen tog fredag eftermiddag hjem til forældrene i Sønderjylland. Faren fortæller, at Henrik er meget påvirket af at skulle efterlade sin kammerat i Iran.

Dansk Journalistforbund, der i et tæt samarbejde med IFJ - International Federation of Journalists - oplyser, at Niels Krogsgård er anholdt. Udenrigsministeriet har endnu ikke kunne bekræfte oplysningerne.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere