Politiet: Godt at drabsmistænkt siger ja

Efterforskningsleder Bent Thuesen glæder sig over, at John Knudsen tilsyneladende er indstillet på at lade sig udlevere til Danmark

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi vækker det stor tilfredshed, at den stærkt eftersøgte drabsmistænkte John Knudsen under et retsmøde med en dommer i Madrid sagde ja til at lade sig udlevere til retsforfølgelse i Danmark.

- Det er meget positivt, siger vicepolitiinspektør Bent Thuesen, Syd- og Sønderjyllands Politi. Han har ledet efterforskningen af drabet på den 52-årige Kirsten Bay Andersen, som John Knudsen mistænkes for at have kvalt.

Den spanske dommer skal have flere papirer fra Danmark, inden han kan træffe afgørelse om at udlevere John Knudsen. Da der er tale om en drabssag, skal han bl.a. have vished for, at mandens sag vil blive prøvet jævnligt, hvis han idømmes livsvarigt fængsel.

Desuden skal han have flere oplysninger om det bevismateriale, som dansk politi lægger til grund for drabssigtelsen, og som har ført til, at en dansk dommer har varetægtsfængslet John Knudsen in absentia.

Ifølge Bent Thuesen kan Syd- og Sønderjyllands Politi have materialet oversat inden midten af næste uge.

Han venter, at udleveringen vil tage omkring 10 dage fra det tidspunkt, da en spansk dommer har afsagt endelig kendelse om den.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere