John er ankommet til retten

John Knudsen ankom til retten i Madrid solbrændt og skaldet men uden at sige en lyd. Nu bliver han for første gang selv bekendt med mordsigtelsen på Kirsten Bay Andersen

Her ankommer John Knudsen til retten med spansk politi. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Her ankommer John Knudsen til retten med spansk politi. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

MADRID, SPANIEN (ekstrabladet.dk): Der er trængsel på gangene i retsbygningen Audiencia Nacional i Madrid her til formiddag. Selvom den anholdte mordsigtede John Knudsen ikke skal forvente nogen heltemodtagelse, er der stort opbud af dansk presse, som længe har ventet på, at John Knudsen skal fremstilles i grundlovsforhør.

John Knudsen blev her til morgen kørt til Madrid efter at have tilbragt natten i Zaragoza, hvor han blev anholdt onsdag aften, fordi han tiggede på gaden.

Forvirret blik i øjnene
Omkring et kvarter i 12 ankom en solbrændt og skaldet John Knudsen i håndjern og til retsbygeningen omkranset af to betjente, en tolk og en advokat. Han var iført en blå hættetrøje, bleggrøn jakke og cowboybukser.

John Knudsen forholdt sig fuldstændig tavs på ekstrabladet.dk's spørgsmål om hans forhold i fængslet, som han blot besvarede med et flakkende og forvirret blik.

Klokken 12 blev John Knudsen ført til et lokale på første sal i retsbygningen. Her bliver han fremstillet for dommer Eloy Velasco, som skal informere ham om den danske sigtelse mod ham: drabet på Kirsten Bay Andersen fra Haderslev.

Dommeren skal samtidig rent proceduremæssigt spørge, om John Knudsen frivilligt vil lade sig udlevere til Danmark. Svarer han ja til dette, vil han blive kørt til et fængsel ca. en times kørsel fra Madrid, hvor han skal opholde sig, til dansk politi henter ham. Der kan gå fra en uge til ti dage, før John Knudsen igen betræder dansk jord. Ikke mindst på grund af nogle spanske helligdage, som kan trække udleveringen ud.

Kan nægte udlevering
Vælger John Knudsen ikke frivilligt at lade sig udlevere til Danmark, kompliceres sagen dog, idet han efterfølgende så skal fremstilles for yderligere tre dommere i et lokale på 4. sal, som igen skal udspørge ham, om han vil udleveres. Skulle danskeren fortsat nægte, kan dommeren dog vælge at lade ham udlevere alligevel, hvilket man uanset hvad må formodes vil ske, grundet sagens alvorlige karakter.

John Knudsen har fået beskikket en forsvarsadvokat, som vil repræsentere ham i Madrid. Hvordan Knudsen forholder sig til mordsigtelsen vides endnu ikke.

ekstrabladet.dk følger sagen...

1 af 2 John Knudsen fremstilles og sigtes for drab klokken 12 i Madrid. (Politifoto)
2 af 2 Her ankommer John Knudsen til retten med spansk politi. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere