Major gennemførte massakre

Den amerikanske major Malik Nadal Hasan stod sammen med to andre soldater bag massakre på Fort Hood i Texas. 12 blev dræbt og 31 såret

En militærpsykiater i den amerikanske hær stod bag massakren på militærbasen Fort Hood i Texas, oplyser myndighederne.

12 personer blev dræbt og 31 såret, da i alt tre uniformerede soldater bevæbnede med automatrifler og håndvåben torsdag gennemførte et veltilrettelagt angreb på basen.

En af gerningsmændene, major Malik Nadal Hasan, blev dræbt under skudepisoden, mens to medgerningsmænd er pågrebet og endnu ikke identificerede.

Den lokale senator Kay Bailey Hutchinson oplyser, at major Hasan snart skulle have gjort tjeneste ved fronten i Irak.

Ifølge myndighederne er Malik Nadal Hasan sidst i 30'erne og uddannet militærpsykiater. Der er også ubekræftede meldinger om, at Hasan er muslim.

Obama: Afskyeligt
USA’s præsident Barack Obama kalder massakren for en 'afskyelig voldshandling’.

- Der er svært nok, når soldater falder ved fronten, men det er ganske forfærdeligt, at de skal miste livet på en militærbase på amerikansk jord, lød det fra den rystede præsident.

De øvrige dræbte og sårede er ikke identificerede. Det vides derfor endnu ikke, om der er tale om soldater eller civile, som arbejder på militærbasen, som er den største i USA.

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, har sendt et hold agenter til Fort Hood for at hjælpe med efterforskningen, oplyser en talsmand for FBI i San Antonio.

Efterlyser blod
Skudepisoden satte de lokale hospitaler under pres og militæret uddelte løbesedler i området for at få frivillige til at donere blod til operationsstuerne.

Skuddramaet fandt sted på mindst to forskellige områder på militærbasen. En politimand fra et SWAT-team meldes dræbt i en skudveksling, oplyser den lokale tv-station KCEN.

Fort Hood ligger ved byen Killeen nord for Austin og er hjem for knap 5000 officerer og 45.000 soldater i aktiv tjeneste. Desuden er knap 9000 civile ansat på basen.

1 af 4 
2 af 4 Massakren er den værste på en militærbase i USA nogensinde. (Foto: AP)
3 af 4 En bekymret Monica Cain forsøger at komme igennem på telefonen til sin mand, som er soldat på basen. (Foto: AP)
4 af 4 

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere