Camillas søster: Jeg er dybt rystet

Camilla Broe kan ikke gøre andet end at håbe på et mirakel, mener veninden Gitte Bates, der bor i Florida og ligesom Camillas søster Betina er chokeret over udsigten til en retssag

Sagen mod Camilla Broe er sat til at begynde 7. december. Inden da forventer Broes forsvarer, Theresa Van Vliet, at en dommer vil tage stilling til, om anklagerens afvisning af krav om forældelse skal følges. (Foto: Thomas Sjørup)
Sagen mod Camilla Broe er sat til at begynde 7. december. Inden da forventer Broes forsvarer, Theresa Van Vliet, at en dommer vil tage stilling til, om anklagerens afvisning af krav om forældelse skal følges. (Foto: Thomas Sjørup)

MIAMI (Ekstra Bladet): - Jeg er meget chokeret over denne beslutning. Kan ikke forstå hvordan denne sag ikke kan være forældet i forhold til sagens agter.

Sådan siger den narkosigtede Camilla Broes søster, Betina Broe, da Ekstra Bladets udsendte præsenterer hende for nyheden om, at sagen om de 106.000 ecstasy-piller efter anklagemyndighedens vurdering skal for en føderal domstol i Florida.

Broes amerikanske forsvarer Theresa Van Vliet har ellers gjort gældende, at de punkter i det reviderede anklageskrift fra september i år, som amerikanerne kan dømme hende på, ligger mere end fem år tilbage i forhold til udfærdigelsen af det oprindelige anklageskrift fra 2003.

Intet retsmøde
Camilla Broes danske forsvarer, Michael Juul Eriksen, slår dog koldt vand i blodet og sætter sin lid til, at en dommer først mandag slår fast, hvorvidt sagen skal for retten eller ej.

- Selvfølgelig mener anklagemyndigheden, at sagen ikke er forældet. Det er ikke overraskende og bare anklagerens holdning. Jeg vil dog lade en dommer tage stilling, før vi kan sige, om den er forældet eller ej, har Michael Juul Eriksen udtalt til Ritzau.

Men Theresa Van Vliet afviser, at der kommer afklaring mandag.

- Der bliver ikke noget retsmøde mandag. Det næste, der sker, er, at dommeren læser anklagerens argumenter. Derpå tager han stilling til, om sagen skal køre, siger Theresa Van Vliet til Ekstra Bladet, kort før hun tager af sted for at besøge den 42-årige dansker i fængslet – blandt andet for at oplyse hende om anklagerens afvisning af kravet om forældelse.

Dybt rystet
Men Broes nærmeste i USA gør sig ikke store forhåbninger om, at den narkotiltalte kvinde slipper for en retssag.

- Der skal vel efterhånden et mirakel til, sukker veninden Gitte Bates, som bor i Florida, men kender Camilla Broe helt tilbage fra opvæksten i Greve syd for København.

Siden de indledende retsmøder i september mener Bates nemlig, at situationen er blevet ’så dårlig, som noget kan være’ – blandt andet med henvisning til at hun netop har fået endeligt afslag på at besøge Camilla Broe i fængslet, da Ekstra Bladet taler med den solbrændte kvinde i Florida.

Foreløbig har kun forsvarsadvokaten og søsteren Betina Broe fået lov at besøge den udleverede alenemor

- Det amerikanske retssystem er noget for sig selv, konstaterer Betina Broe og fortsætter:

- Jeg havde virkelig håbet og troet på en forældelse, så Camilla kunne tage hjem nu. Jeg er så dybt rystet.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere